Švedska

Četiri osobe ozlijeđene u pucnjavi u Malmeu

malme
26.09.2016.
u 10:28

Četiri osobe su ozlijeđene, od kojih jedna teško, u nedjelju navečer u središtu Malmea, na jugu Švedske, a očito je da su ih napadači, koji su se kretali na skuterima uzeli za metu, priopćila je policija.

Pucnjava je izbila malo prije 19.00 sati (17.00 po srednjoeuropskom vremenu) u jednoj ulici u četvrti Fosie. Na licu mjesta policijska patrola je odmah zbrinula ozlijeđenog i evakuirala ga u gradsku bolnicu.

“Tri druge ozlijeđene osobe su same otišle u bolnicu”, precizirala je lokalna policija u priopćenju. 

Prema očevicima, navodi dnevni list SydSvenskan, građani su svojim automobilima odvezli ozlijeđene prije stizanja spasilaca.

“Napadači su pobjegli na skuteru. Otvorena je istraga zbog pokušaja ubojstva. Nitko do osumnjičenih nje uhićen”, navela je policija u priopćenju. 

Nekoliko očevidaca je spomenulo utrku između automobila u kojem su se nalazile četiri žrtve i dva skutera.

Automobil kojega su jurili skuteri je skrenuo i udario u stablo. Nekoliko osoba, skrivenih osoba su otvorila vatru na njihov automobil, ispalivši dvadesetak metaka, objavio je dnevni list Expressen.

“Oni su pucali iz vatrenog oružja”, rekao je jedan očevidac.

Jedan ozlijeđeni je pogođen u glavu i u kritičnom je stanju.

Iako Švedska ima globalno relativno nizak kriminalitet, pojedine četvrti Štokholma, Geteborga i Malmea od prije nekoliko godina imaju porast nasilja koje vlasti pripisuju rivalitetu između bandi povezanih za kontrolu trgovine drogom i prostitucijom.

Krajem kolovoza osmogodišnje dijete je poginulo od granate bačene u stan u Geteborgu u kojem je stanovao čovjek iz somalijske zajednice, osuđen u slučaju obračuna, naveo je AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?