nogomet

Čestitke bh. kadetima stižu sa svih strana

kadeti
30.03.2017.
u 09:00

Svaka čast našim najboljim kadetima! Drugi put uzastopno U-17 nogometna reprezentacija BiH plasirala se na Europsko prvenstvo koje će biti održano od 3. do 19. svibnja u Hrvatskoj i ponovila podvig prethodne generacije zmajića koja je nastupila 2016. na Euru u Azerbajdžanu.

Brojne čestitke

Kraj utakmice s Engleskom, bez obzira na poraz od 0:1, označio je početak slavlja naših sjajnih momaka na gradskom stadionu u Bijeljini. Jasmin Kršić, Rijad Sadiku, Enio Zilić, Dobrica Tegeltija, Dino Kurbegović, Jusuf Gazibegović, Mateo Božić, Stefan Santrač, Đani Salčin, Milan Šikanjić, Eldin Omerović, Matej Perković, Emir Sejdović, Armin Imamović, Nemanja Vještica, Domagoj Marušić, Elvis Mehanović, Milan Savić - imena su 18 igrača koja će ostati upamćena po plasmanu među 16 najboljih u Europi i osvajanju drugog mjesta u elitnom krugu kvalifikacija. Treba spomenuti i Marka Brkića (ozlijeđen na pripremama za elitni krug) te Denisa Kahrimanovića, Miralema Ramića, Igora Savića, Abdulaha Džafu i Ahmeda Hasanovića, koji su sudjelovali u prvom krugu kvalifikacija.

- Sretni smo zbog velikog uspjeha u teškoj skupini. Odigrali smo lošije u prvoj utakmici protiv Slovenije (0:0), u kojoj je vratar Kršić obranio jedanaesterac. Znali smo da će druga utakmica protiv Češke (2:1) biti i odlučujuća te smo odigrali bolje i pobijedili, rekao je izbornik bh. kadeta Sakib Malkočević i nastavio:

- Što se tiče posljednje utakmice protiv Engleske, odgovarao nam je poraz od jednog gola razlike, bez obzira na druge rezultate. Iako smo primili gol u 15. minuti, izdržali smo pritisak Engleza koji su imali 80 posto loptu u posjedu. Do kraja smo se obranili protiv ekipe koja je dala pet golova Česima i četiri pogotka Slovencima. Za podvig su zaslužni igrači, suradnici iz stručnog stožera Adin Mulaosmanović, Damjan Ratković, Nenad Džidić, medicinsko osoblje, koordinator Murat Jaha te ekonom Fuad Kečo. Drago nam je da smo dobili čestitke od čelnika Saveza, A reprezentacije, mladog tima, juniorske vrste...

Kadeti su drugim plasmanom na EP postali naša najbolja nogometna reprezentacija, a Malkočević najuspješniji izbornik.

Težak posao

- Teško je bilo izabrati ekipu i napraviti rezultat. Ni najveći optimisti nisu očekivali da ćemo igrati dvije godine zaredom na EP-u, no dječaci su nadmašili sebe. Strpljivo smo radili i nakon uspjeha u prvom krugu u Moldaviji, te pobjeda nad Hrvatskom 4:1 i 1:0, Crnom Gorom 3:0, remija s Crnom Gorom 0:0 te Srbijom 1:0 u prijateljskim utakmicama, vjerovali u novi podvig. Osvojili smo četiri boda u elitnom krugu što je, na sreću, bilo dovoljno za EP, istaknuo je Malkočević.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije