prag

Češki premijer ne želi "snažnu muslimansku zajednicu" u svojoj zemlji

Bohuslav Sobotka
23.08.2016.
u 19:47

"Ovdje nemamo nijednu snažnu muslimansku zajednicu. Iskreno govoreći, ne želimo da ovdje nikne snažna muslimanska zajednica, s obzirom na probleme koje vidimo", rekao je Sobotka

Češki premijer Bohuslav Sobotka usprotivio se u utorak nastanku "snažne muslimanske zajednice" u svojoj zemlji, zauzimajući se za "suverenitet" svake zemlje EU-a što se tiče odlučivanja o broju migranata koje će primiti.

"Ovdje nemamo nijednu snažnu muslimansku zajednicu. Iskreno govoreći, ne želimo da ovdje nikne snažna muslimanska zajednica, s obzirom na probleme koje vidimo", rekao je Sobotka za dnevni list Pravo.

Muslimanska zajednica u Češkoj (10,5 milijuna stanovnika) ima između 10.000 i 20.000 članova, po različitim procjenama.

Češki premijer je dao ovu izjavu uoči posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Pragu predviđenom u četvrtak.

"Imamo zajednički interes s Njemačkom, ali se naša stajališta o načinu rješavanja migracijske krize razlikuju", istaknuo je Sobotka u listu Pravo.

Češka se, uz Madžarsku, Poljsku i Slovačku, oštro protivi obvezujućoj raspodjeli izbjeglica u zemljama EU-a na temelju sustava kvota za njihov prihvat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?