Nakon političkih i gospodarskih razgovora, talijansko izaslanstvo tražilo još jedan susret

FOTO: Čelnici Pescare imali jednu želju - upoznati Baku Sliškovića

sliskovic
Foto: Stojan Lasić/Vecernji.ba
1/5
30.07.2014.
u 09:44

Slišković je otišao iz Pescare prije 20 godina, ali očito da njegove igre još nisu zaboravljene

Gradonačelnik Pescare Marco Alessandrini, predsjednik Gradskog vijeća spomenutog grada Marco Presuti, župan regije Pescara D’anuto tijekom vikenda su boravili u Mostaru. Razgovarali su s predstavnicima gradske vlasti grada na Neretvi, Sportskog saveza, posjetili redakciju Večernjeg lista, a onda su imali još jedan zahtjev, odnosno, molbu. Željeli su upoznati Blaža Baku Sliškovića. Ova nogometna legenda ostavila je veliki trag u Italiji. Ako je suditi po reakcijama čelnika Pescare, Bakine igre u tome klubu su ostavile veliki trag, a prema njihovim riječima, Slišković je jedan od najvećih nogometaša koji je igrao za ovog nekadašnjeg talijanskog prvoligaša.

Velika čast

- Slišković je veliko nogometno ime, jedan od najvećih nogometaša svih vremena i čast nam je što možemo pričati kako je nekada igrao za Pescaru. Čuli smo da je bio u pregovorima za preuzimanje klupe Pescare i žao nam je što nije došlo do realizacije toga posla. Sigurno je kako bi za Pescaru Slišković i kao trener bio veliko pojačanje - rekli su nam talijanski gosti. Nakon što smo dogovorili susret u Mostaru, čelnici Pescare nisu mogli sakriti oduševljenje kada je Baka ušao u kafić hotela Mepas. Osobito srdačan je bio gradonačelnik Pescare Marco Alessandrini koji je Sliškovića grlio kao da se radi o starom prijatelju. Ništa manje nisu bili oduševljeni ni ostali članovi izaslanstva. Na početku jednosatnog razgovora Slišković je prvo pokazao da nije zaboravio talijanski. Za nekoga tko ne zna tko sjedi za stolom, teško da bi se moglo reći kako je Baka s ovih prostora.

- Kada sam prvi put došao u Pescaru, klub mi je dao 20 dana da naučim jezik. A ja u to vrijeme (kraj 90-ih godina) nisam na talijanskom znao reći ni “dobar dan”. Ipak, u klubu su mi dali dovoljno potpore da savladam tu barijeru i ona je uskoro bila riješena - govori nam popularni Baka. Inače, on je u svojoj karijeri dva puta igrao za Pescaru, a prema reakcijama čelnika Pescare, u ovome klubu je ostavio duboki trag. - U Pescari sam zadnji put igrao prije 20 godina. Prošlo je dosta vremena, ali mogu reći kako tamo još uvijek nekoliko prijatelja s kojima sam u kontaktu i nadam se kako će vrijeme donijeti nove susrete s njima. Neke veze su ostale neraskidive - govori Slišković. U razgovoru s Alessandrinijem i ostalima pričalo se o svemu.

Euforični Talijani

Prošlo Svjetsko nogometno prvenstvo, kvaliteta talijanske lige i nogometa, sustavi igre koje koriste talijanski klubovi, nabrajani su igrači Pescare u vrijeme kada je Baka bio dio toga kluba, a otvorene su i brojne druge teme. I sve se to uspjelo ugurati u samo sat razgovora. Kraj razgovora nije mogao proteći bez zajedničkog fotografiranja. Tada je ponovno zavladala zaluđenost Talijana Bakom, slikali su selfie fotografije s njim, tražili od fotografa Večernjeg lista Stojana Lasića da ih posebno slika s njim... Prolaznici koji su se našli na ovoj lokaciji su s čuđenjem gledali što se događa, euforične Talijane, a osoblje spomenutog hotela je sve pratilo sa smiješkom. Dogovoreno je kako će se prva iduća prilika iskoristiti za novo druženje, a Baka je dobio i pozive da posjeti Pescaru. Na kraju se samo može postaviti pitanje cijeni li Mostar, ili, pak, Hercegovina, pa i BiH dovoljno svoje velikane ili smo odlučili taj dio prepustiti nekima drugima?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije