Završen 8. memorijalni turnir

Čelik preko Busovače do pobjede u finalu

04.09.2015.
u 06:30

sudionici Igrali su premijerligaši Čelik i Mladost, te Iskra Bugojno i domaća Busovača

U Busovači je završen 8. memorijalni turnir u nogometu "Anto Sučić Suka" u spomen na tragično preminulog bivšeg nogometaša iz Busovače.

Sudjelovali premijerligaši

Dva dana ljubitelji nogometa su uživali u utakmicama dva premijerligaša NK Čelik iz Zenice i FK Mladost iz Doboja kod Kaknja, drugoligaša NK Iskra Bugojno te domaćih nogometaša NK Busovača. U utakmici za 3. mjesto Mladost Doboj Kakanj je uspjela opravdati ulogu favorita i s uvjerljivih 7:0 savladati Iskru iz Bugojna te tako bar malo popraviti dojam nakon poraza od domaćina iz Busovače prethodni dan. Finalni susret između zeničkog Čelika i domaće momčadi je pratio veliki broj gledatelja iz Busovače, ali i susjednih općina. Prvo poluvrijeme Busovača je odigrala odlično, na terenu stajala bolje i u potpunosti nadigrala svoje renomirane goste iz Zenice. Nakon što su treneri Čelika svoje igrače u poluvremenu propisno "naribali", na teren je izišao sasvim drugi Čelik, puno ozbiljniji i napadački ubojitiji. Zeničani su zaigrali puno bolje nego što je to bio slučaj u prvom dijelu finalne utakmice.

Fanatično navijanje

Domaćina je polako stizao umor i to je moralo rezultirati vodstvom gostiju, a strijelac je bio Bajrektarević. Između 70. i 80. minute dogodilo se pravo čudo. Nošeni velikom podrškom s tribina, posebice busovačkom Torcidom, domaći igrači su posljednje atome snage usmjerili na napad i imali nekoliko izglednih prilika za izjednačenje koje je bilo i realno. No, iz takvog potpunog napada dogodila se i kontra koju je nakon slobodnog udarca sa 17 metara u pogodak pretvorio Stipe Barać za konačnu i na kraju zasluženu pobjedu Čelika od 2:0. Pehare i diplome pobjednicima uručili su Davor i Ivan, sinovi stradalog Ante Sučića Suke. Uz pobjedničku momčad Čelik, nagrađen je i najbolji igrač turnira. Ovaj laskavi naslov ponio je Josip Ćosić, vratar domaće momčadi, koji je u polufinalu svoju momčad doveo do pobjede nakon izvođenja jedanaesteraca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije