Premijer liga:

Čelik kapitulirao u finišu, novi poraz Veleža, Sloboda novi lider

gsdg
03.10.2015.
u 18:03

Nogometaši Slobode prenoćit će na liderskoj poziciji Premijer lige BiH nakon današnjeg trijumfa nad Olimpicom rezultatom 2:1.

Dosadašnji lider Zrinjski poražen je od Viteza minimalnim rezultatom, dok je novi poraz doživio i Velež na domaćem terenu ovog puta od Travnika. Čelik je ispustio vodstvo u Bijeljini i na kraju doživio poraz od Radnika.

Sloboda – Olimpic 2:1
Prvo poluvrijeme na Tušnju obilovalo je prilikama na obje strane, a prvu je već u petoj minuti propustio Srđan Stanić. Potom je zaprijetio i Elvis Sarić što je bio nagovještaj vodstva domaćina koje je uslijedilo u 15. minuti. Lijep pogodak petom postigao je Mladen Veselinović nakon asistencije Amera Ordagića. Osam minuta kasnije gosti dolaze do izjednačenja pogotkom Pereire nakon lijepe akcije Stanića i asistenta Karića. Veliku prigodu potom je propustio Mersudin Ahmetović koji nije uspio prevariti odličnog Dinu Hamzića. Stopostotnu prigodu u samoj završnici prvog poluvremena za goste je propustio nonšalantni Mahir Karić, a dobrom intervencijom istakao se Kenan Pirić. Nadahnuti domaćin nošen gromoglasnom potporom na tribinama Tušnja u desetoj minuti drugog poluvremena dolazi u vodstvo, a pogodak je postigao Nemanja Stjepanović. Mersudin Ahmetović je potom propustio još jednu kolosalnu priliku za domaćina.

Mladost – Drina 4:2
Prvi pogodak u jedanaestom kolu bio je djelo napadača Mladosti Haris Dilaver već u četvrtoj minuti. Sljedeću prigodu propustio je Arnel Delić koga je odličnom intervencijom spriječio gostujući golman Srđan Ostojić. Prvu prigodu za goste minutu kasnije propustio je Goran Antelj. Potom je Delić pogodio prečku, da bi Sinan Ramović propustio još jednu kolosalnu prigodu za domaćina. Kazna je uslijedila u 28. minuti kada je nakon ubačaja iz kuta izjednačio Dejan Popović. Nekoliko minuta kasnije novo vodstvo Mladosti donio je Aldin Šišić pogotkom iz jedanaesterca. Početkom drugog poluvremena gosti golom Jakšića iz jedanaesterca dolaze do drugog izjednačenja. Radost gostiju nije potrajala dugo pošto je Mladost u 60. minuti ponovno povela. Pogodak je ovog puta postigao Kovač na asistenciju Mirze Rizvanovića. Deset minuta kasnije po drugi put zatresla se greda Drine, ovog puta nakon udarca Sinana Ramovića. U završnici utakmice Mladost je preko Kovača došla do konačnih 4:2.

Velež – Travnik 0:1
Travnik je u Mostaru mogao povesti već u drugoj minuti kada je pokušao Kouadio. U nastavku susreta nadomak pogotku bio je i Mekić, da bi potom dobru prigodu za Velež propustio rezervista Miloš Reljić. Kazna je uslijedila u 70. minuti kada je kapitulirala obrana Veleža. Pogodak za goste postigao je Kouadio.

Vitez – Zrinjski 1:0
Odličnom igrom Vitez je još tijekom prvog poluvremena uspio povesti protiv aktualnog lidera Zrinjskog, a sa malo više sreće mreža Gorana Karačića mogla se zatresti još nekoliko puta. Pogodak za domaći tim u 30. minuti postigao je Borislav Pilipović.

Radnik – Čelik 2:1
Čelik je hrabrom igrom u Bijeljini poveo protiv Radnika sredinom prvog poluvremena, a pogodak za goste postigao je Vernes Selimović. U nastavku Radnik kreće na sve ili ništa, a kao plod dobre igre uslijedio je izjednačujući pogodak koji je bio djelo Dušana Hodžića. U samom finišu meča dosuđen je jedanaesterac za domaći tim koji je u pogodak za pobjedu pretvorio Marko Obradović.

Rezultati:
Velež – Travnik 0.1
Radnik – Čelik 2:1
Vitez – Zrinjski 1:0
Sloboda – Olimpic 2:1
Mladost – Drina 4:2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije