u ateni

Čavara na sastanku Promatračkog odbora Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti

 Marinko Čavara
15.02.2017.
u 10:42

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovat će 16. veljače na sastanku Promatračkog odbora Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Ateni, koji se održava na temu "Lokalna demokracija i lokalni izbori", priopćeno je u srijedu iz Ureda predsjednika FBiH.

Na sastanku će biti razmatrano izvješće "Ljudska prava na lokalnoj i regionalnoj razini", s tim da će se posebno prezentirati "Izvješće promatranja lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2016. godine" koje su pratila 32 člana izaslanstva ovog kongresa.

Tijekom sastanka bit će prezentiran Kontrolni popis za provjeru usklađenosti izbornog procesa s međunarodnim standardima koji ima za cilj nadopuniti Rezoluciju Kongresa broj 402 (2016.) i Memorandum s objašnjenjima o "zloupotrebi administrativnih resursa tijekom izbornih procesa: uloga izabranih predstavnika na lokalnim i regionalnim izborima i državnih službenika".

Na sastanku će se raspravljati i o ljudskim pravima na lokalnoj i regionalnoj razini te o mogućnostima i aktivnostima podizanja svijesti o provedbi ljudskih prava u lokalnim zajednicama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?