Poruka

Catherine Ashton: Bruxelles želi što prije vidjeti napredak u BiH

ashton
AFP/PIXSELL
03.12.2011.
u 13:57

Ashton je izjavila da su ministri vanjskih poslova EU-a razgovarali o zapadnom Balkanu i posebno o odnosima s BiH

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku Catherina Ashton pohvalila je rad specijalnog predstavnika EU-a u BiH Petera Sorensena i “suradnju s OHR-om na terenu”. Ashton je izjavila da su ministri vanjskih poslova EU-a jučer razgovarali o zapadnom Balkanu i posebno o odnosima s BiH, izražavajući želju da se vidi napredak u toj zemlji.

“Želim pohvaliti rad našeg specijalnog predstavnika Petera Sorensena, koji je šef Izaslanstva u Sarajevu, i suradnju s OHR-om na terenu”, navela je Ashton. Također je dodala da je na sastanku izražen velik interes za dijalog Beograd - Priština u Bruxellesu. “Cilj dijaloga je da se razmotre praktična pitanja koja utječu na živote ljudi na sjeveru Kosova kako bi mogli nastaviti s normalnim životom”, rekla je Ashton.

Šefica diplomacije EU-a navela je da su kolege iz Vijeća za vanjske poslove željele osigurati da svi razumiju poruku da postoji potreba da se uklone barikade i prekine nasilje, prenosi Srna. “Razgovarali smo i o potencijalima za Srbiju da se približe EU i odnosima u kontekstu europske perspektive za Kosovo. U stalnom sam kontaktu s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem”, kazala je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?