Selektorovih deset

Čarobnjak s Lištice i čovjek iz sjene Mediteran Film Festivala

23.08.2016.
u 10:00

“Teško da može aktualnije”, tim riječima Damir Čučić opisuje Mediteran Film Festival, za čiji je program u konkurenciji posljednjih deset godina upravo on glavni i odgovorni “krivac”. Čovjek iz sjene, koji nam svojim izborom iz godine u godinu gradi filmski stil, govori o kriterijima kojima se vodi, aktualnosti MFF-a te razlozima zbog kojih se on, zajedno s direktorom i producentom festivala, slobodno može zvati čarobnjakom s Lištice.

Kakve filmove gledamo u Širokom?

- Ne preostaje mi nego priznati krivnju za natjecateljski program, što ovom prigodom znači priznati ugodu jer deset godina vjernosti festivalu nije malo. Rekao bih da se u Širokom gleda najbolje što od dokumentarnog filma možemo pronaći na Mediteranu, to je zasluga organizatora koji filmove prikupe i, naravno, autora i producenata koji ih prijave. Moj je zadatak stvaranje programske lepeze koja će publiku iznova vraćati u festivalsku dvoranu i oko nje. Čini mi se da nam svima dobro ide jer svake godine raste broj prijavljenih filmova i gledatelja.

Cijeli ragovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije