Rukomet

Čapljinski se rukometaši ponovno nalaze u “sedlu”

08.01.2017.
u 09:44

Boljim poznavateljima rukometa pogled na ljestvicu 1. lige Federacije, južna skupina, puno govori. U prvom redu to su činjenice da je Bosna na čelu sa stopostotnim učinkom, što se od Visočaka, s obzirom na to da su iz Premijer lige prošle sezone ispali ni krvi ni dužni, očekivalo, a druga je Čapljina.

Maksimalan učinak

Visočaci imaju maksimalnih 36 bodova, drugoplasirana Čapljina 31. Čapljina se poslije dvogodišnje letargije, koliko je bilo potrebno za stasavanje novog naraštaja, nakon ispadanja iz Premijer lige, brzo oporavila. Podsjećamo, najnoviji uzlet RK Čapljina uslijedio je poslije potonuća u prvoligaški prosjek. Prije samo dvije i pol godine Čapljina je igrala finale Kupa BiH, poražena je od Borca, nakon čega je uslijedio raspad. Klub jednostavno nije bio financijski i organizacijski moćan zadržati igrače. Iz te generacije Rodin i Miličević danas igraju u Izviđaču, Marin Vegar je u Nexeu, Suton u Njemačkoj, Bartolović i Mataga u Metkoviću, Pervan i Šutalo u Leotaru, Kordić u Hercegovcu…, a dio je okrenuo leđa rukometu zbog posla ili škole. Uglavnom, sezonu poslije jednog od najboljih rezultata u povijesti Čapljina se preselila u niži rang gdje je prošle godine trener Dragan Suton uigravao potpuno novu momčad. U međuvremenu klub je napustilo dvadesetak igrača pa je valjalo sve iznova. - Na to smo navikli, klub nema novca, prinuđeni smo na stvaranje igrača kojima, isto tako kad stasaju, nemamo razloga praviti smetnju oko odlaska. Amaterski smo kolektiv pa igrači, kada im se ukaže prilika, idu za boljim. Sam se sada pitam kako smo prije dvije sezone igrali Premijer ligu i finale Kupa, ali, eto, i to se dogodilo. To je sada prošlost, imamo novu perspektivnu momčad, vidjet ćemo što će donijeti vrijeme. Dobro ćemo se pripremiti i u drugoj utakmici nastavka pokušati svladati Bosnu i tako, ako ništa, prvenstvo učiniti zanimljivijim”, govoreći o zbivanjima u klubu kaže trener Suton.

Da nova momčad Čapljine u nastavak prvenstva ide bez kalkulacija, potvrđuje i rani početak priprema.

Krenuli s pripremama

- Počeli smo odmah iza novogodišnjih praznika. Imamo mladu ekipu kojoj dulja stanka može samo štetiti, uz to nastojimo iskoristiti školski raspust kako bismo se što bolje pripremili za nastavak. Cilj, već smo ga ostvarili, stvorili smo novu poletnu ekipu koja se ravnopravno može nositi i s iskusnijim sastavima. Ako se ukaže prilika, napast ćemo i prvo mjesto”, uz osmijeh rezimira trener čapljinskih rukometaša.

U slučaju čapljinskog rukometa valja reći da je ovo četvrti uzlet u poraću. Naime, Čapljinci predvođeni sadašnjim trenerom Sutonom, Dragičevićem, Ljubićem i tada tek 15-godišnjim Nikolom Prcom, izgubili su finale Kupa Herceg Bosne igrano u Metkoviću, od Izviđača, nakon čega je uslijedio razlaz prijeratne generacije. Nekoliko godina poslije nova generacija predvođena vratarom Ljubićem, Kukrikom i Denisom Vegarom opasno je prijetila, no, prazna riznica uvjetovala je razlaz, da bi 5-6 godina poslije stasala nova generacija koja je igrala finale Kupa BiH. Ponovno je uslijedio razlaz pa su sada Čapljinci po četvrti put u dva desetljeća u “sedlu”. Dokle?•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije