Sastanak

Čapljina prva u Hercegovini domaćin Dana Europe

01.04.2016.
u 09:30

S obzirom na položaj Čapljine, uz samu granicu, moglo bi se reći kako i živimo uz Europu. Svatko tko prati politička zbivanja, unatoč svim problemima, vidi da se BiH približava Europi”, kazao je Vidić

Dan Europe, manifestacija koju organizira Europski pokret u BiH, ove godine održat će se u Čapljini. Konačni dogovor o tome postigli su Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina, i Predrag Praštalo, predsjednik Europskog pokreta u BiH. Nakon završetka sastanka na kojem je postignut konačni dogovor, u izjavi za medije Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina, kazao je:

“Prije svega, izrazio bih zadovoljstvo ovim sastankom i činjenicom da je Europski pokret u BiH odlučio da se ovogodišnja manifestacija Dana Europe održi u Čapljini. Kao načelnik podržao sam takvu odluku. Za nas je zadovoljstvo, čast, ali i odgovornost biti dobri domaćini. S obzirom na značaj i poruke koje manifestacija nosi, potrudit ćemo se oko njezine organizacije. Odluku Europskog pokreta vidim kao potvrdu da mi ovdje živimo sukladno europskim vrijednostima. S obzirom na položaj Čapljine, uz samu granicu, moglo bi se reći kako i živimo uz Europu. Svatko tko prati politička zbivanja, unatoč svim problemima, vidi da se BiH približava Europi. Na sastanku smo konačno definirali da će Čapljina biti domaćin Dana Europe, a razgovarali smo i o programu manifestacije. Do početka realizacije imat ćemo još nekoliko sastanaka, a bit će tu i puno gostiju. Učinit ćemo sve kako bismo bili dobri domaćini”, kazao je, uz ostalo, dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina.

Predrag Praštalo, predsjednik Europskog pokreta u BiH, naglasio je kako Čapljina kao prvi grad u BiH nije slučajno odabrana: “Imamo uvid u rezultate koje je Čapljina postigla posljednjih godina. Predstojeća manifestacija bit će jedanaesta po redu, a prva u Hercegovini, što sugerira na to da ona nije slučajno odabrana”, kazao je predsjednik Praštalo te podcrtao:

“Europski pokret je nevladina organizacija koja ima zadaću prezentirati najbolje iz BiH. Cilj nam je uputiti na pozitivna kretanja, na pozitivne primjere. Jednoglasno smo odlučili da Čapljina bude domaćin. Očekujem da će manifestacija poslužiti svrsi i prikazati Čapljinu u pravom sjaju.” U sklopu manifestacije Dana Europe planirana su četiri sadržaja. Prvi u svibnju za Dan Europe, a zatim su planirani rock koncert u srpnju, pa natjecanje u sjedećoj odbojci i na koncu učenički kros. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije