Široki se napokon pojačava

Čabraja potpisao, Marina i Zlomislić “samo što nisu”

24.01.2017.
u 09:00

Prijelazni rok u Bosni i Hercegovini službeno je počeo (tek) jučer i završit će 17. veljače. Ali, svi su premijerligaši krenuli u “kupoprodaju” već 5. prosinca, dan nakon završetka jesenske nogometne sezone.

I, dok je u Željezničara, Slobodi, Zrinjskom, pa i Metallegheu, Mladosti ili Olimpiku tržnica radila punom parom, Širokobriježani su se kao i prošle zime pokazali jako suzdržani i gotovo nezainteresirani, kako za kupnju tako i za prodaju “robe”.

Dugo je u rubrici “odlasci – dolasci” stajalo samo ime Ivana Crnova, ali on je Pecaru napustio još prije posljednjega jesenskoga kola.

Pristižu pojačanja

Nećemo računati ni Luku Juričića jer mladi se napadač samo vratio na Pecaru iz Opuzena, gdje je kao posuđeni igrač nosio majicu tamošnjeg trećeligaša Neretvanca. Tek u nedjelju nam je sportski direktor Širokoga Brijega Dalibor Šilić “priznao” da je klub doveo prvo pojačanje - 23-godišnjega napadača Dejana Čabraju (Rudeš – prethodno Lokomotiva, Inter, Lučko...).

Jučer smo napisali da je Čabraja rođeni Zagrepčanin:

- Rođen je u Zagrebu, ali je podrijetlom iz Dervente i ima bh. papire, priopćio je Šilić te “predočio dokaze” o još jednom igraču koji stiže na Pecaru sa “zagrebačkom registracijom”.

Jaka karika Gorice

Riječ je o zadnjem veznom igraču Mariju Marini (3. kolovoza 1989. u Bugojnu). Šilić možda ne bi ništa rekao dok ne “padne potpis”, da na Facebook stranici Gorice, bivšega kluba Maria Marine, nije osvanulo da je “jaka karika, najbolji igrač Gorice, i čovjek koji je pristupom i odnosom osvojio povjerenje pristaša Gorice, potpisao za Široki Brijeg i da mu klub želi puno sreće u nastavku karijere...”. Marina je ranije igrao za Šibenik, Krku Lozovac, Imotski, Dinaru Knin i Zagoru Unešić. Sportski direktor Dalibor Šilić je rekao i da je blizu dogovora s Damirom Zlomislićem, dosadašnjim “veznjakom” turskog Gaziantepa, ranijim članom Širokog Brijega.•

Nekoliko juniora Širokog, radi s prvom momčadi (Bajo, Nikić, Marić, Vukoja i Miličević imali su minutažu protiv Čapljine, vratar Zlomislić bio je u pričuvi). Petar Bojo (za juniore dao 11 golova), nalazi se na provjeri u češkom prvoligašu Jihlavi... Možda netko od njih ode na pripreme u Novigrad (28. siječnja - 5. veljače) gdje će Široki odigrati tri utakmice na Istria Cupu:

- U planu smo naći još jednog igrača, kaže Šilić, ne otkrivši radi li se o desnom beku ili lijevom krilu (takvi se traže):

- Po povratku iz Istre igrat ćemo protiv Veleža 11. veljače na Blatu te “generalku” protiv Viteza 18. veljače u Vitezu...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije