HAJDUK NA GOSTOVANJU

Burić uoči puta za Norvešku: Dinamo nam je upozorenje!

Damir Burić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
05.08.2015.
u 12:50

- Jučer smo odradili trening na Poljudu, pripremili smo se za neke stvari koje bi nas mogle očekivati gore. Momčad je sprovela neke taktičke zamisli i spremni dočekujemo meč.

Nogometaši Hajduka otputovali su u Norvešku gdje ih sutra očekuje uzvratna utakmica trećeg pretkola Europske lige protiv Strømsgodseta. Splićani brane prednost od 2:0, a uoči polaska trener Hajduka Damir Burić obratio se novinarima.

- Jučer smo odradili trening na Poljudu, pripremili smo se za neke stvari koje bi nas mogle očekivati gore. Momčad je sprovela neke taktičke zamisli i spremni dočekujemo meč. Roguljić ima probleme s aduktorima, on neće biti u sastavu. Svi ostali su na raspolaganju, rekao je Burić koji se dotaknuo i igranja na umjetnoj travi.

- Naš smo travnjak dobro zalili i ošišali kako bi bio brz. To je jedino što smo donekle mogli napraviti s obzirom na uvjete koje imamo. Čuo sam da je teren gore jako brz. Nadam se da ćemo večeras na treningu na stadionu osjetiti podlogu i da će se igrači adaptirati na nju.

Koji je recept za sutra?

- Od 1. minute maksimalno koncentrirano, bez darova koje smo znali poklanjati protivniku. Obrana ili napad? O tome ne bih trebao sada pričati, moram pokušati iznenaditi protivnika. U našoj igri mora biti varijabilitet, pokazali smo u ovih nekoliko utakmica da smo u stanju voditi, napadati, ali i braniti se.

Jeste li gledali Dinamo protiv Moldea?

- Mi smo u 19.30 imali trening, čuo sam da je utakmica bila jako zanimljiva. Taj tijek rezultata je bio poseban, jedna vrsta upozorenja nama. 

Je li utakmica s Dinamom recept za sutra?

- Dinamo igra drugačije, stao je s dosta igrača ispred lopte. Naša momčad nema strpljenja, ima duh da želi napasti, mi otvaramo protivniku prostor. Želite uvijek dobiti, nemate strpljenja za neke stvari koje bi trebali doći. Te odluke koje se odmah donesu znaju biti pogrešne. Mladi smo, željni trke i svega, treba to leći na svoje mjesto. Kad smo bili odmorni i imali najbolju momčad na raspolaganju, bili smo dobri. Oscilacije bi imali kada bismo radili nužne promjene. Tempo je paklen, a mi moramo raditi na tome da imamo balans. Pomak je bio sa izgubljene na neriješeno, sljedeću bismo trebali dobiti, zaključio je Burić.

>>Hajduk će biti kažnjen zbog ovog transparenta o Oluji?!

>>Dinamo nije izbalansiran, s nestrpljenjem se čeka povratak Schildenfelda!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije