poziva na dijalog

Bukvarević: Nemamo još 278 milijuna za braniteljski dodatak

Salko Bukvarevic
29.07.2016.
u 20:51

Ići ćemo u pravcu da Federalnoj vladi i Parlamentu predložimo zakon. Jer samo zakonskim rješenjima možemo pomoći u poboljšanju statusa branitelja, rekao je Bukvarević

Salko Bukvarević, federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, poziva pripadnike Vijeća branitelja FBiH na dijalog, te da pošalju svoje prijedloge Povjerenstvu za izradu Nacrta zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji. 

Naglašava da blokade nisu rješenje i da oni u Ministarstvu ne raspolažu iznosom od dodatnih 278 milijuna KM za braniteljski dodatak koji ovaj dio populacije uporno traži, piše Faktor. 

– Predstavnici braniteljskih organizacija u okviru Vijeća se nisu obratili Federalnom ministarstvu bilo kakvim zahtjevom, već Parlamentu FBiH. Do danas Vijeće branitelja također nije poslao ni prijedloge za popunu Povjerenstva za izradu Nacrta zakona o pravima demobiliziranih branitelja. Koristim se prilikom da predstavnike braniteljskih organizacija pozovem na dijalog, jer samo tako, utvrđivanjem odgovarajućeg zakona zasnovanog na realnim mogućnostima, možemo učiniti iskorak u statusu branitelja – rekao je Bukvarević.

On je također kazao da će se 16. kolovoza održati sastanak sa predstavnicima braniteljskih organizacija, točnije s članovima Povjerenstva za izradu Nacrta zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji. 

– Ići ćemo u pravcu da Federalnoj vladi i Parlamentu predložimo zakon. Jer samo zakonskim rješenjima možemo pomoći u poboljšanju statusa branitelja – poručio je Bukvarević.

Na upit da prokomentira namjere branitelja da će, ukoliko se u ponedjeljak do 12 sati ne usvoji Rezulicija u Parlamentu FBiH, blokirati sve granične prijelaze, ministar kaže da oni "kao punoljetni građani BiH odgovaraju za svoje postupke u skladu sa zakonom". 

- Ja kao resorni ministar mogu ih samo pozvati na dijalog kako bi se riješila sva otvorena pitanja – rekao je Bukvarević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?