Grudska cvjećarnica drugu godinu zaredom prijatelj je Večernjakova pečata

Buket cvjećarnice Kalić u rukama predsjednice RH

cvijece_kolinda
Foto: Večernji list
1/4
31.03.2015.
u 14:10

Slavica Miloš 
je glavna aranžerka, a kći Sanja joj uspješno pomaže. I ove godine uređivale su scenografiju Pečata

Ralph Waldo Emerson bio je središnja figura američkog intelektualnog života u 19. stoljeću. Taj poznati filozof, esejist i pjesnik napisao je nekoliko knjiga, objavio nekoliko zbirki eseja, a u njima, između ostalih, ističe se jedan citat o cvijeću. Prema njemu, cvijeće je dokaz da jedna zraka ljepote vrijedi više nego sva dostignuća svijeta. Mnogi su proteklog vikenda uživali u ljepoti različitih vrsta cvijeća. Oni sretniji u cvijeću uživaju svaki dan. Grudska cvjećarnica Kalić jedna je od najuspješnijih i najsveobuhvatnijih cvjećarnica u Hercegovini, a u sklopu nje djeluje i pogrebno poduzeće. Već drugu godinu zaredom vrijedne dame iz te cvjećarnice rade na manifestaciji Večernjakov pečat dajući joj posebnost i uljepšavajući scenografiju jedne od najboljih regionalnih manifestacija. A grudska cvjećarnica u svojoj ponudi ima sve, od ruža preko ljiljana, orhideja, kala, amarilisa, lizijantusa, hortenzija, gerbera, anturiuma i drugih... Upravo zbog toga je protekle dvije godine prijatelj Večernjakova pečata, uz scenografiju i bukete koje su dobivale gošće i nagrađene na Večernjakovu pečatu, jedan buket našao se i u ruci predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Prva žena na čelu Hrvatske bila je oduševljena bojama i rasporedom cvijeća na buketu kojeg joj je poklonio direktor Večernjakova pečata Jozo Pavković. Slavica Miloš koja je napravila buket i koja vodi cvjećarnicu kazala nam je kako se posebno potrudila za buket predsjednici.

- Pratila sam kakve je bukete predsjednica Hrvatske do sada dobivala i htjela sam da to bude nešto elegantno, a opet dovoljno bogato da bi se predsjednici svidjelo - kaže nam Slavica. A predsjednica Grabar-Kitarović je oduševljeno kazala kako je buket prelijep. Više puta predsjednica je istaknula kako voli cvijeće, stoga je svoje mjesto u njenom domu ili pak u uredu pronašao i buket cvjećarnice Kalić.

U cvjećarnici Kalić prate se trendovi, majka Slavica i sin Goran u poslu vode glavnu riječ, a pomažu im i drugi članovi obitelji, ali i drugi ljudi koji od nje žele naučiti tajne izrade buketa, vijenaca i slično. Slavica je glavna aranžerka, a kći Sanja također aranžira i iz dana u dan dokazuje kako će jednog dana uspješno naslijediti majku Slavicu s obzirom na prekrasne cvjetne aranžmane koje izrađuje. - Stalo nam je da klijenti budu zadovoljni pa uvijek pokušavamo pratiti trendove, uz naš prepoznatljivi stil. Inspiraciju tražimo na internetu, u TV emisijama, časopisima i drugoj stručnoj literaturi - kažu nam u cvjećarnici Kalić koja se nalazi u središtu Gruda, pored Srednje škole Antuna Branka Šimića. Grudski cvjećari imaju i vlastiti vrt u kojemu sade cvijeće potrebno za aranžmane. Ništa se ne prepušta slučaju. “Cvijeće je posebno po svojim suprotnostima: tako nježno u građi, a tako snažno u mirisu; tako malo u visini, a veliko u ljepoti; tako kratko u životu, a s tako dugotrajnim utjecajem”, citat je Adabelle Radici. Upravo tu posebnost i ljepotu cvijeća prezentiraju i u grudskoj cvjećarnici Kalić koja je i ove godine učinila još ljepšom scenografiju manifestacije Večernjakov pečat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije