Mediji

Budućnost je digitalna: Independent ukida tiskano izdanje

Independent
12.02.2016.
u 17:42

Britanski list Independent ukida tiskano izdanje i prelazi potpuno na digitalnu verziju, a posljednje papirno izdanje naći će se na kioscima 26. ožujka, priopćila je tvrtka ESI Media.

ESI Media je priopćila da, također, prodaje jeftiniji sestrinski naslov "I" kako bi financirali stranicu Independenta.

"Novinska industrija se mijenja i tu promjenu određuju čitatelji. Oni nam pokazuju da je budućnost digitalna", rekao je Jevgenij Lebedev, vlasnik Independenta, lista koji je ustanovljen 1986. godine.

On je rekao kako ta odluka omogućava da se zadrži brend lista kao i nastavak ulaganja u visoko kvalitetni urednički sadržaj koji privlači sve više čitatelja na online platformama, prenosi Srna.

Kao i mnoge druge novine i Independent sa bori s problemom sve manjeg broja čitatelja. Ukupan tiraž lista je oko 60.000, čime je na posljednjem mjestu po tiražu od svih listova u Britaniji, podsjeća AFP.

ESI Media, koja također posjeduje televizijsku stanicu London Live i dnevnik Evening Standard, priopćila je da će oni biti prvi u Britaniji koji će prihvatiti globalnu, digitalnu budućnost.

Iz tvrtke je priopćeno da će oni pokrenuti aplikaciju, online pretplaćivanje i otvorit će nove urede u Europi, Bliskom istoku i Aziji, a proširit će se i u SAD.

"Posljednje tiskano izdanje lista Independent izlazi 26. ožujka, a posljednje izdanje lista Independent on Sunday 20. ožujka", priopćila je tvrtka. "I" će biti prodano izdavačkoj tvrtki Johnston Press.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?