u Mijanmaru

Budistički svećenik uhićen sa 4,6 milijuna pilula metamfetamina

gfd
07.02.2017.
u 12:47

Policija u Mijanmaru uhitila je budističkog svećenika nakon što je u njegovom autu i u samostanu pronađeno više od 4,5 milijuna pilula metamfetamina, javile su danas agencije.

Svećenika po imenu Arsara i dalje ispituju u policiji, nakon što je ga je poslije anonimne dojave policija zaustavila na sjeveru provincije Rakine blizu granice s Bangladešom, rekao je policajac Mong Mong Jin.

Jin je rekao da je postrojba za borbu protiv narkotika u autu pronašla 400.000 pilula, da bi zatim tijekom pretresa u samostanu pronašla još 4,2 milijuna pilula zajedno s granatama i streljivom.

Mijanmar je jedna od vodećih zemalja svijeta po proizvodnji droge, posebno metamfetamina, opijuma i kanabisa.

Pilule metamfetamina, stimulativne droge, popularne su širom Azije među raznim slojevima stanovništva, od bogatih ljudi željnih zabave do tvorničkih radnika na dugim smjenama.

Krijumčarenje droge je u porastu posebno u Rakinu, gdje živi siromašna muslimanska Rohingja manjina, a prošle godine u Mijanmaru zaplijenjeno je rekordnih 98 milijuna tableta metamfetamina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije