Počelo suđenje u slučaju "Svadba"

Budimir više ne tereti svata zbog nasilničkog ponašanja

'Members of the special police arrest President of Bosnia\'s autonomous Muslim-Croat federation Zivko Budimir (R) in Sarajevo April 26, 2013.  The president of Bosnia\'s autonomous Muslim-Croat federa
Foto: 'STRINGER'
11.03.2014.
u 10:06

Suđenje zbog incidenta u svadbenom salonu "Maestral" u Kruševu

Pred sucem Općinskog suda u Mostaru Dominikom Krasićem jučer je počelo suđenje umirovljenom poručniku Vjekoslavu Galiću, (41) iz Širokog Brijega, inženjeru poslovne informatike i ocu troje maloljetne djece, zbog navodnog nasilničkog ponašanja prema predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru, generalu HV-a i HVO-a te šefu Stranke pravde i povjerenja (SPP), a što se, kako stoji u optužnici koju zastupa županijska tužiteljica Danijela Dalipagić-Rizvanović, dogodilo još 27. kolovoza 2011. u svadbenom salonu ‘Maestral’ u mostarskom mjestu Kruševo.

Sporna noć

Naime, kako se navodi, optuženi je sporne noći prišao Budimiru koji je sa suprugom Darijom plesao te mu rekao da će ga “ubiti ako još jednom iziđe na plesni podij”, ponovivši prijetnju još jednom, a potom je, nakon otprilike pet minuta, ponovno prišao i rekao: ‘Što sam ti rekao?’, da bi se Budimir i supruga potom vratili za stol gdje su sve ispričali Željku Asiću, zastupniku u federalnom Parlamentu i visokom dužnosniku SPP-a, koji je ujedno i brat Galićeve punice. Kada su mu supružnici uprli prstom u svata, Asić je o ovome obavijestio mladoženju i oca mladenke.

Navodi optužnice

- Poslije kraćeg vremena, Galić je ustao i silovito krenuo prema stolu gdje je sjedio Budimir u nakani da ga udari, a u čemu ga je spriječio Asić koji je stao ispred, nakon čega se situacija prividno smirila, da bi se za oko 20 minuta Galić ponovno silovito zatrčao prema njihovu stolu te tada dolazi do naguravanja, a kada je Asić sa suprugom Dijanom, svojom majkom i četvero maloljetne djece krenuo kući, ispred svadbenog salona fizički ga je napala skupina svatova u kojoj je bio i Galić - piše u optužnici. Tim povodom, nakon više od tri godine kasnije, Budimir i Asić su se sa suprugama jučer pojavili u sudnici kao svjedoci. Za razliku od Budimira, koji optuženog Galića više ništa ne tereti, Asić je ostao pri svome ranije danom iskazu. S druge strane, Galićeva obrana, koju predstavlja odvjetnik Ivan Brekalo, stoji iza toga da navodi optužnice nisu točni, a što će i dokazati tijekom kaznenog postupka. Tako se čitav više medijski eksponirani slučaj sa svadbenih klupa preselio u sudske, a optuženom svatu sada prijeti od tri mjeseca do 3 godine zatvora.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije