turskA:

Broj stranih turista opao za 30 posto

tURSKA
27.05.2016.
u 17:28

Broj stranih turista u Turskoj umanjen je u travnju za skoro 30 posto usljed bojazni za sigurnost nakon vala napada i zbog napetih odnosa sa Rusijom.

Oko 1,75 milijuna stranaca došlo je u Tursku u travnju, što je za 28,7 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine, priopćilo je Ministarstvo za turizam.

Broj ruskih turista opao je za 79,3 posto. Posjetitelji iz Rusije nekada su masovno obilazili Tursku, ali su prestali da dolaze nakon što su turski borbeni zrakoplovi oborili ruski bombarder u studenom prošle godine.

Sigurnosna situacija u Turskoj utjecala je i na broj dolazaka iz ostalih zemalja nakon nekoliko samoubilačkih napada koje su izvršili džihadisti i kurdski militanti, prenio je AFP.

Broj posjetitelja iz Njemačke, koji su najbrojniji među stranim turistima, opao je za preko 35 posto, a iz Britanije za više od 24 posto.

Smanjenje broja dolazaka stranaca osjeća se od početka godine, ali je travanj bio uvjerljivo najgori mjesec za turski turizam.

Vlada je već usvojila paket pomoći ovoj gospodarskoj grani vrijedan nekoliko milijardi dolara. Turizam je u 2015. godini Turskoj donio prihod od 31,5 milijardi dolara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?