Thomas de Maiziere potvrdio

Broj izbjeglica u Njemačkoj manji nego što se mislilo

izbjeglice
Reuters/PIXSELL
30.09.2016.
u 18:43

„Zbog neusklađenosti u sustavu registracije izbjeglica i podataka iz ureda za obradu zahtjeva za azilom došlo je do dvostrukih registracija“, rekao je Thomas de Maiziere

Broj izbjeglica koje su u 2015. pristigle u Njemačku manji je nego što se to dosad vjerovalo pa je, kako je u petak priopćio njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere, umjesto 1,1 milijuna izbjeglica u zemlju je prošle godine ušlo oko 890.000.
 
„Zbog neusklađenosti u sustavu registracije izbjeglica i podataka iz ureda za obradu zahtjeva za azilom došlo je do dvostrukih registracija“, rekao je Thomas de Maiziere (Kršćansko-demokratska unija CDU).
 
On je još u siječnju, prilikom predstavljanja brojke od 1,1 milijun izbjeglica, ukazao na to da bi te brojke mogle biti „nesigurne“ s obzirom na sustav registracije koji u tom trenutku još nije bio u potpunosti razvijen.
 
De Maiziere je istodobno naglasio kako je i broj od 890.000 izbjeglica „vrlo velik“.
 
Od 890.000 izbjeglica, koliko je u prošloj godini ušlo u Njemačku, dosad je registrirano oko 820.000. Oko 50.000 osoba je u međuvremenu napustilo Njemačku.
 
Od početka ove godine je, kako je nadalje priopćio ministar unutarnjih poslova, u Njemačkoj zaštitu zatražilo 210.000 osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?