sastanak

Brkić primio veleposlanika Ukrajine za BiH

brkić
30.05.2016.
u 15:46

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić primio je danas u posjet veleposlanika Ukrajine za BiH sa sjedištem u Zagrebu Oleksandra Levchenka, s kojim je razgovarao o situaciji u BiH i Ukrajini i planovima za bilateralnu suradnju.

Brkić je informirao o aktivnostima BiH na putu ka Europskoj uniji. Istaknuo je da je proces Brdo-Brijuni, čiji su se lideri jučer okupili na Summitu u Sarajevu, veoma važan za EU perspektivu regije jugoistočne Europe, kao i pružanje potpore u procesu integracije, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Dodao je da BiH polaže veliku pozornost održanju dobrih odnosa sa susjednim i zemljama u regiji.

Levchenko upoznao je Brkića o političkoj situaciji u Ukrajini s akcentom na Krim i Donjeck. Informirao je o stanju gospodarstva Ukrajine, odnosima sa susjedima i vanjskopolitičkim prioritetima.

Brkić je istaknuo da se BiH zalaže za mirno rješenje sukoba u Ukrajini, da poštuje ustavno-pravni poredak, teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, te da je nužno sva prijeporna pitanja rješavati otvorenim dijalogom za stolom i na principima međunarodnog prava.

Sugovornici su se suglasili da između dviju zemalja nema otvorenih pitanja i da postoje neiskorištene mogućnosti jačanja suradnje na ekonomskom planu.

Sastanku je prisustvovao i šef Ureda ukrajinske misije u BiH Kostiantyn Subbotin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije