Anketa

Britanci više zabrinuti zbog ekonomije nego zbog imigracije i terorizma

britanci
AFP/PIXSELL
21.02.2017.
u 18:03

Britanci su trenutno više zabrinuti zbog ekonomije nego zbog terorizma i imigracije, pokazala je anketa, što je još jedan znak da su potrošači sve više zabrinuti zbog odluke Velike Britanije da napusti Europsku uniju, prenosi Reuters.

Anketa koju je provela istraživačka skupina Nielsen ustanovila je da je 28 posto Britanaca kao jednu od dvije najveće brige na kraju 2016. godine navelo ekonomiju, što je za 12 procenata više nego u odnosu na prethodnu godinu.

Dvadeset posto ljudi je kao najveće brige navelo terorizam i imigraciju, što je pad za 12 posto, odnosno dva posto u odnosu na kraj 2015. godine.

Britanska vlada se priprema na izlazak iz Europske unije služeći se pristupom koji stavlja prioritet na veću kontrolu nad imigracijom umjesto na očuvanje nesmetanog pristupa jedinstvenom tržištu ovog bloka.

- Kako su se politički i ekonomski planovi za Brexit počeli razvijati, tako su potrošače uznemirile brige o mogućem povlačenju radnih mjesta iz Ujedinjenog Kraljevstva – izjavio je Steve Smith, generalni direktor Nielsena za UK i Irsku.

Potrošači su podržavali britansku ekonomiju u razdoblju nakon glasovanja o Brexitu u lipnju prošle godine, iako su prošlotjedni podaci pokazali da su kupci neočekivano smanjili potrošnju u siječnju. 

U Nielsenovoj online anketi su sudjelovale 504 osobe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije