održan sastanak

Brčko: Vlada oformila Povjerenstvo za praćenje stanja na terenu

sdads
10.03.2017.
u 14:45

 Vlada Brčko distrikta u petak je održala sastanak Kolegija na kojem je raspravljano o Izvješću o nastalim štetama nakon obilnijih padalina na području Brčko distrikta BiH.

Izvješće su, osim nadležnog Odjela za javnu sigurnost, podnijeli i predstavnici Javnog poduzeća „Putevi Brčko“ i Javnog poduzeća „Komunalno Brčko“.

Nakon razmatranja spomenutog izvješća, brčanska Vlada je donijela zaključak kojim se formira Povjerenstvo načinjeno od predstavnika nadležnih odjela Vlade te spomenuta dva javna poduzeća, a koje će već danas izaći na teren, snimiti stanje i utvrditi nastale štete, o čemu će izvijestiti Vladu.

Predstojnik Odjela za javnu sigurnost Edin Zaimović istaknuo je kako na temelju trenutačnih informacija s terena, štete koje su nastale nisu velike, međutim, potrebno ih je sanirati i dovesti teren u prvobitno stanje.

On je naveo da su tijekom 7., 8. i 9. ožujka pripadnici Civilne zaštite bili na terenu i učinili sve što je u njihovoj mogućnosti da spriječe posljedice od poplava i pomognu lokalno stanovništvo.

Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije, istaknuo je da trenutačno postoji problem u smislu plavljenja cestovnih komunikacija u donjem toku rijeke Tinje zbog porasta razine rijeke Save u mjesnim zajednicama Donji Vukšić, Gornji Vukšić, Laništa, Marković polje, Krepšić i Gorice.

„Pripadnici Civilne zaštite Odjela za javnu sigurnost u suradnji s nevladinim sektorom su u stalnom dežurstvu i obilaze teren. Sinoć smo oko 20 sati imali intervenciju na poziv građana te smo trudnicu iz Donjeg Vukšića radi porođaja evakuirali do gradske bolnice“, rekao je Hasanbašić.

Dodao je kako je jučer i danas 56 ljudi iz Brčkog poslano na područje općine Lopare u potragu za nestalim desetogodišnjim dječakom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?