Oštra reakcija

Branitelji: Premijeru kakav se to građanski rat vodio u Hrvatskoj?!

'15.02.2013., Hotel Turist, Varazdin - SDP Varazdinske zupanije slavi 22 godisnjicu i na proslavu se odazvao i premijer Zoran Milanovic.  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
17.03.2013.
u 11:07

Premijer je odgovorio kako je njegova izjava izvučena iz konteksta odnosno da nije citiran njegov cijeli govor

Na jučerašnju izjavu premijera Zorana Milanovića koji je uspoređujući Hrvatsku s Danskom i Finskom kazao kako "Finska nije imala građanski rat nikada", oštro su reagirali hrvatski branitelji.

- Poštovani prijatelji, je li to moguće? Da premijer jedne države koja je pretrpjela agresiju tih razmjera, a koju definiciju i činjenicu je prihvatilo i Vijeće Europe, može javno iznijeti takvu tvrdnju te agresiju pretvarati u građanski rat i tako činiti nemjerljivu štetu vlastitom narodu i državi koju predstavlja, poručio je Renato Šelj, predsjednik Udruge HVIDR-a Črnomerec.

Dodao je kako ovakve tvrdnje zaslužuju najstrožu osudu i širu javnu raspravu.

Danas se pak  šef SDP-a osvrnuo na medijski tretman jučerašnje tiskovne koneferencije, odnosno na prilog Nove TV koja je po njegovu mišljenju napravila senzacionalan prilog jer je njegov govor izrezala tako da je dovela u zabludu gledatelje jer ispada da je Zoran Milanović misli da je Hrvatska imala građanska rat.

Naime, govoreći jučer Zoran Milanović u jednom trenutku se referiarao na neprimjerene izjave Ruže Tomašić, da je Hrvatska zemlja Hrvata, a da su svi ostali gosti i u tom kontekstu je rekao da "Hrvatska nije Danska ni Finska u kojoj se zna čuti da je Finska za Fince, a da su ostali gosti. Ta Finska nije imala građanski rat nikada. " Premijera je zasmetalo što je Nova TV upravo na ovom mjestu izrezala prilog i izvukla zaključak da je Hrvatska imala građanski rat. A onda je ponovio još jednom što je rekao u nastavku svoje izjave:

- Ulazimo kao 28. članica, jedina članica koja je imala razoran rat i agresiju prije manje od 20 godina. Dakle, to su moje riječi, dakle što sam rekao? Da je Hrvatska imala razorni rat i agresiju. A Nova TV je prekinula moj govr i izvukla svoj zaključak. Svi ostali novinari koji su bili tamo dali su si truda da poslusaju izjavu do kraja, rekao je Zoran Milanović.

Što je premijer Milanović rekao pogledajte u videu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije