Otkrivamo što donosi izvješće

Branitelji pokrenuli, zbog ukinutih ili smanjenih prava, oko 5000 sporova

20.02.2017.
u 09:00

Federalna Vlada prihvatila je informaciju o provedbi Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite za razdoblje 1. listopada - 31. prosinca 2016. godine.

U informaciji se navodi kako je od početka primjene Zakona ukupno, prema podacima kojima raspolaže Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, pokrenut 4931 upravni spor protiv odluka koje je u postupku revizije braniteljskih prava donijelo ovo ministarstvo.

Ponovni postupak

Od navedenog broja, u četvrtom tromjesečju 2016. godine Vrhovni sud Federacije BiH aktom je zatražio dostavu odgovora na tužbu u 424 predmeta, u 324 predmeta dostavljen je odgovor na tužbu sa spisima predmeta, u jednom predmetu Sud je donio odluku da se tužba odbija, u 250 predmeta poništio je odluke Ministarstva i predmete vratio na ponovni postupak, a u dva predmeta tužba je odbačena, navodi se u informaciji.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?