Poraz plemića

Bougouhi postigao dva gola, Zrinjski propustio svoje šanse

zrinjski
Foto: VL FOTO
03.07.2015.
u 10:09

Utakmica u Gyumriju nije ni iz bliza pokazala kakvu kvalitetu nosi ekipa Zrinjskog. Za tjedan dana je popravni ispit u Mostaru

HŠK Zrinjski jučer je poražen rezultatom 2-0 na gostovanju kod FC Shirak u prvoj utakmici prvog pretkola Europske lige. Nakon što je početak utakmice kasnio nekoliko minuta, oba tima su odlučno krenula u okršaj. Udarac Diarrassoube u prvom napadu domaćina je blokiran, a na drugoj strani Žeravica je pucao pored gola. Na iduće uzbuđenje se čekalo do 13. minute susreta. Tada je Stamenković probao ugroziti vrata Zrinjskog, ali je bio neprecizan, baš kao i Muminović na suprotnoj strani. U ovoj fazi igre domaćin je imao još dva udarca iz kuta, ali opasnosti za gol plemića nije bilo.

Gol domaćina

Nažalost, obrana Zrinjskog je kapitulirala u 20. min. Nakon pogreške Radeljića, najbolje se snašao domaći nogometaš Bougouhi i doveo domaćine u vodstvo 1-0. I idućih 10 minuta utakmice Zrinjski je “preživio” još dvije kontre domaćina koji je bio preuzeo terensku inicijativu. Zrinjski se od primljenog gola oporavio nakon 30. minute, plemići su imali više loptu u nogama, uspostavili su ravnotežu na terenu, izveli nekoliko kornera, ali nažalost, mreža domaćina je ostala netaknuta. Rezultat na semaforu do kraja prvog dijela utakmice nije se mijenjao.

Trener Zrinjskog Marinović u drugo poluvrijeme je ušao s jednom promjenom. Šćepanović je ušao u igru umjesto Simeunovića. Novi igrač na terenu odmah je stvorio veliku priliku, odlično pucao prema vratima armenskog kluba, ali domaći vratar je velikom obranom spasio mrežu. I Shirak je imao nekoliko opasnih napada na početku drugog dijela, ali mreže su mirovale. Zrinjski je u ovome dijelu utakmice pokazivao više inicijative i želje za pogotkom, ali je nedostajalo koncentracije za izjednačenje rezultata. Šćepanović je u 56. minuti imao veliku priliku za izjednačenje. Našao se sam pred domaćim vratarom, pokušao pucati, ali njegov udarac klizećim startom u zadnjem trenutku je blokirao domaći obrambeni igrač.

Pad igre

A onda je uslijedio veliki pad igre Zrinjskog. Prvo je Bougouhi promašio prazan gol u 66. minuti, a samo minutu kasnije vratar Dujković poklonio je loptu spomenutom napadaču koji ovaj put nije promašio i Shirak vodi 2-0. U 70. minuti Filipović je pucao glavom s 11 metara, ali je mrežu Armenaca ovaj put spasila prečka. Do kraja utakmice Zrinjski je nekoliko puta pokušao ugroziti mrežu domaćima koji se grčevito branio, ali su napadi bili bezuspješni. Plemići priliku za popravljanje lošeg dojma imaju za tjedan dana na domaćem terenu. Pred njima je težak zadatak, ali uz potporu navijača i podizanje forme prolazak dalje je realna opcija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije