zzo hnž

Bošnjak: Kroz kvalitetu želimo zadovoljili potrebe osiguranika

Rade Bošnjak
28.10.2016.
u 15:39

Zavod je visoko postavio ljestvicu kada je u pitanju zadovoljenje potreba osiguranih osoba ali i prema očekivanju zainteresiranih strana kao što su Vlada i Skupština HNŽ-a, rekao je Bošnjak.

Tri godine nakon stjecanja certifikata kojim se potvrđuje primjena sustava upravljanja kvalitetom u Zavodu zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije, 26. i 27. listopada održan je recertifikacijski i certifikacijski audit.

Kako je priopćeno iz tog zavoda, recertifikacijski audit u Zavodu proveden je prema planu eksternog audita, a s ciljem provjere ispunjenosti zahtjeva norme ISO 9001:2015 i provedenih poboljšanja u odnosu na certifikacijski audit od prije tri godine.

Istovremeno, tim auditora certifikacijske kuće CroCert BiH proveo je i certifikacijski audit s ciljem uspostavljanja i funkcioniranja sustava upravljanja i sigurnosti informacijama prema normi ISO 27001:2013 u cjelokupnom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Također, tijekom dvodnevnog audita, tim eksternih auditora imao je zadaću provjeriti uspostavljeni integrirani sustav upravljanja (ISU), primjenu procesa unutar ureda, sektora i službi te dati ocjenu primjene i usklađenosti sa zahtjevima navedenih normi kako bi integrirani sustav upravljanja bio potvrđen i certificiran od strane IQ Neta i CroCerta.

Voditeljica auditorskog tima Zineta Ćemerlić s timom auditora sačinit će izvješće o provedenom auditu i dostaviti Zavodu u predviđenom roku.

Tijekom završnog razgovora ona je istaknula kako je Zavod jedna od rijetkih ustanova koja uspješno provodi zacrtanu politiku ISU-a s ciljem poboljšanja kvalitete pružanja usluga osiguranicima, te stalnog poboljšavanja poslovnih procesa u skladu s međunarodnim standardima.

- Zavod je visoko postavio ljestvicu kada je u pitanju zadovoljenje potreba osiguranih osoba ali i prema očekivanju zainteresiranih strana kao što su Vlada i Skupština HNŽ-a. Naša opredijeljenost je posvećenost, učinkovitost i efikasnost u radu kako bi kroz kvalitetu zadovoljili potrebe osiguranika - naglasio je, uz ostalo, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ -a Rade Bošnjak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?