Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH

Bosić: SDS ne želi sudjelovati u produbljivanju krize u BiH

Bosić:
23.03.2017.
u 10:12

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mladen Bosić kazao je danas novinarima nakon proširenog kolegijuma da će Srpska demokratska stranka (SDS) prisustvovati današnjoj sjednici Zastupničkog doma i normalno raditi jer ne žele da sudjeluju u produbljavanju krize u BiH.

- Ovdje se radi o rušenju institucija BiH. Prije svega, napadnuto je Predsjedništvo BiH tako što je Bakir Izetbegović napustio sjednicu Predsjedništva, a sada vidimo da je od SNSD-a napadnut i Parlament BiH i to oba doma i Dom naroda koji je blokiran odlukom Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Demokratskog narodnog saveza da ne sudjeluju u sjednicama - istakao je Bosić, dodajući da je napadnut i Zastupnički dom najavom Kluba SNSD-a da neće sudjelovati na sjednicama u idućem razdoblju.  

Bosić ocjenjuje da se radi o rušenju Daytonskog mirovnog sporazuma te da SDS smatra da je to udar i na Republiku Srpsku (RS).

- Rušenje Daytonskog sporazuma na ovaj način, kroz rušenje institucija koje je ovaj sporazum definirao, nije u interesu srpskog naroda ni RS-a, a ovo što radi Milorad Dodik je čisti avanturizam - potcrtao je.  

Ipak, izrazio je nadu da će u idućem razdoblju biti razumnih odluka, bar delegata i zastupnika u PSBiH.

Rekao je kako će SDS na sjednici glasati po njihovom nahođenju, za ono što je u interesu RS-a, BiH i običnih ljudi, ali da neće glasati za trošarine na gorivo za koje se predviđa da će doći u proceduru u PSBiH.

- SDS nije sudjelovao u razgovoru o trošarinama, to su radili vlade Federacije BiH i RS-a. Ukoliko žele da prođu trošarine koje su dogovarali, SNSD bi morao doći u Parlament, Dom naroda i Zastupnički dom i glasati za akcize, a mi to nećemo podržati - naveo je i podsjetio da je uslov SDS-a da podrži akcize na gorivo bio da se jedan dio tih proračuna preusmjeri u plavi dizel, odnosno na pomoć bh. poljoprivrednicima.

- Takav je bio dogovor, ali je izigran u dogovoru Vlada FBiH i RS-a i mi nemamo nikakvu obavezu i namjeru da takav dogovor podržimo - ustvrdio je Bosić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?