novo prezime

Borna promjenila prezime, sad se preziva Kotromanić

Borna Rajić
Marko Lukunic/PIXSELL
01.10.2016.
u 15:44

Borni je dosadilo dijeliti prezime s bivšim mužem pa je, deset godina nakon razvoda, prisvojila novo, po vladarima Kotromanićima

Životna savjetnica Borna Rajić (44) pokušavala je postati vladarica društvenih mreža pa se snimala dok pjeva, pleše i dijeli životne lekcije. Kako joj to nije pošlo za rukom, jedino kraljevsko u njezinu životu sad je novo prezime.

Pohvalila se da je u Gradskom uredu za opću upravu dobila rješenje kojim je prezime bivšeg supruga Luke Rajića (52) zamijenila prezimenom bosanske vladarske dinastije. Životna savjetnica postupak je platila 70 kuna te se sad preziva Kotromanić, piše 24sata.hr. 

To prezime nosili su članovi dinastije koja je vladala srednjovjekovnom Bosnom. Povjesničari već desetljećima spekuliraju o podrijetlu Kotromanića, a prema nekim teorijama, potiču iz okolice Kutine. Drugi pak tvrde da Kotromanići vuku korijene iz okolice Jajca.

Zašto je promijenila prezime tek deset godina nakon razvoda od nekadašnjeg kralja mlijeka Borna nije objasnila. Životna savjetnica dosad je često mijenjala države i stanove u kojima živi.

- Moja obitelj se smatra suvremenim nomadima. Tri godine života u nekom gradu je naša norma nakon koje slijedi promjena. Ponekad ostajemo u istom gradu i mijenjamo samo kuću ili stan, a ponekad mijenjamo državu - rekla je Borna.

Otkad se vratila u Zagreb, promijenila je nekoliko stanova, baš kao i planove za karijeru. Posljednju kolekciju odjeće koju je dizajnirala predstavila je prije četiri godine. Pokušavala se baviti maslinarstvom, davati životne savjete, a kratko se predstavljala i kao konceptualna umjetnica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije