Rukomet

Boris Dvoršek: Moramo igrati jaču i agresivniju obranu

12.02.2016.
u 07:00

RK Borac želi iznenaditi Meshkov Brest i uzvratiti za težak poraz u prvom dvoboju. Banjolučani su u Bjelorusiji pretrpjeli najteži poraz (18:42) u sezoni.

Trener Boris Dvoršek je u proteklom tjednu radio na ispravljanju nedostataka koje je ekipa imala u igri. Prvi meč u nastavku sezone protiv Vardara donio je pogreške u obrani, koje je makedonski predstavnik iskoristio i slavio 42:31.

Čvršće i agresivnije

- Obrana je problem iako nije sramota primiti 42 gola od Vardara koji je u top 5 timova u Europi. Mi želimo igrati bezobrazniju obranu, čvršću i agresivniju. Stvaramo novu ekipu, a za to treba vremena i puno treninga, da bi se iz poraza prešlo u pobjede. Ono što ću tražiti je želja za dokazivanjem, da igrači dobrom igrom skrenu pozornost na sebe. Borik mora biti “neosvojiva tvrđava”. Brest je odlična ekipa, igra Ligu prvaka, rastu iz godine u godinu. Ono što bismo mi htjeli jest ponoviti napadačku igru kao protiv Vardara. Imali smo 25 šutova sa linijskih pozicija, imamo igru i stvaramo prigode, kazao je trener Borca. Đorđe Ćelić ističe da je atmosfera u timu odlična i da je želja da se osvoji što više bodova u preostala 3 kola. On je dolaskom Dominika Smojvera dobio novu konkurenciju uz iskusnog Ratka 
Nikolića.

- Meshkov je favorit, ali mi želimo odigrati kvalitetno i u sportu su moguća iznenađenja pa ćemo se i mi tako postaviti prema Bjelorusima, rekao je Ćelić.

Profesionalan odnos

Glavna tema u Banjoj Luci je i odlazak Stefana Jankovića u Tatram. Trener Boris Dvoršek je za to doznao pred meč s Vardarom. - Očekivao sam da nam se ranije javi i obavijesti o odlasku. Od njega očekujem da se u nastavku lige ponaša maksimalno profesionalno. Prema njemu ću se ponašati kao prema svakom igraču. Naravno, u nekim situacijama morat ćemo gledati i na budućnost kako bismo dali drugima priliku, ali ja na Jankovića sigurno računam, istaknuo je Boris Dvoršek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?