BILL GATES

Bogatstvo nakon smrti neću ostaviti svojoj djeci

BILL GATES
26.10.2016.
u 21:30

BILL GATES, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, težak više od 74 milijarde dolara, gostovao je u jutarnjem programu ITV televizije i govorio o raznim temama te definitivno potvrdio što namjerava napisati u oporuci, prenosi Index.hr

"Moja djeca su jako ponosna na činjenicu da od našeg bogatstva neće naslijediti gotovo ništa", rekao je Gates i otkrio da će u narednih nekoliko godina sav kapital kojeg je stekao biti doniran njegovoj humanitarnoj organizaciji koja ima u cilju iskorijeniti siromaštvo i bolest u svijetu.

"Moja djeca će steći obrazovanje i moraju će sami sebi izgraditi karijere i životni put. Toliko novca bi im uništilo živote. U nasljedstvo će dobiti minimalan dio, čisto da ne postanu siromašni, a za sve ostalo trebaju se izboriti sami", rekao je Gates koji je zajedno sa suprugom Melindom u humanitarne svrhe do sada dao više od 30 milijardi dolara.

Bill Gates ima troje djece; dvadesetogodišnju Jennifer, sedamnaestogodišnjeg sina Roryja i kćer Phoebe koja ima 14 godina i ide u srednju školu. 

Gates je dodao da njegovo troje djece nakon njegove smrti neće upravljati humanitarnom organizacijom i da će u kratko vrijeme nakon što umre sav novac biti doniran ljudima kojima je potreban i u svrhe iskorjenjivanja bolesti i siromaštva u svijetu.

"Taj novac ne pripada njima. Novac pripada siromašnima i bolesnima", zaključio je Gates.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije