Program za prosinac

Bogat program predstava u Narodnom pozorištu u Mostaru

dame biraju
01.12.2015.
u 08:24

U srijedu 9. prosinca u 20 sati publika će imati priliku uživati u hit predstavi „Dame biraju“

Narodno pozorište u Mostaru priprema izuzetno bogat i raznovrstan program za mjesec prosinac 2015. godine u sklopu kojeg će biti igrane predstave kako za publiku u standardnom terminu od 20 sati, tako i predstave za najmlađe koje će biti igrane u dnevnim terminima.

Već u nedjelju, 6. prosinca 2015. godine s početkom u 13 sati najmlađa publika ima priliku uživati u dječijoj hit predstavi „Maša i medvjed“ rađene po motivima istoimenog animiranog filma. Predstava je na velikoj sceni a cijena ulaznice je 5 KM.

U ponedjeljak, 7. prosinca 2015. godine od 19 sati publika može pogledati predstavu „Skrivene sjene“ Olivera Jovića. Riječ je o dokumentarnoj drami koja se bavi problemom nasilja nad ženama i djecom u suvremenom bh. društvu, a rađena je u produkciji Centra za edukaciju mladih iz Travnika. Predstava je dio Hidden Shadows kampanje, koju provode švedska krovna omladinska organizacija Active-sobriety, friendship and peace i Centar za edukaciju mladih – CEM, u kooperaciji s IOGT International i IOGT NTO, a projekt podržava i Švedski institut.

Predstava je na maloj sceni (Studio 64) a ulaz je besplatan uz obveznu prethodnu rezervaciju karata.

Za srijedu 9. prosinca 2015. godine od 20 sati publika će imati priliku uživati u još jednoj hit predstavi, a riječ je o djelu „Dame biraju“ u režiji Admira Glamočaka i produkciji Altteatra iz Sarajeva. Predstava već duže razdoblje oduševljava publiku širom regije, a u pravilu se za istu traži karta više. 

U komentarima na predstavu može se čuti da se s iste „izlazi s razmazanom maskarom, osjećajem napetosti trbušnih mišića i namjerom da se vratite i još barem jednom pogledate kako sedam fantastičnih glumaca nepogrešivo oživljava našu svakodnevnicu i polirajući izvlači iz prašine monotonije pod svjetlo reflektora tabu u kojem uživamo”. Predstava je na velikoj sceni, a cijena ulaznice je 10 KM.

Zbog izuzetnog interesa publike, 17. prosinca 2015. godine u 20 sati ponovo igramo „Derviš i smrt“ Meše Selimovića, navode iz Narodnog pozorišta Mostar. Predstava je nakon nekoliko godina izbivanja, ponovo na sceni Narodnog pozorišta, a sve zahvaljujući partnerstvu s Turskim kulturnim centrom „Yunus Emre“ Mostar. Predstava je na velikoj sceni, a cijena ulaznice je 7 KM.

Repertoar za ovaj mjesec bit će zaključen onako kako je i počeo, a to je u znaku najmlađih koji će dana 19. prosinca 2015. godine u 13 sati imati priliku uživati u lutkarskom mjuziklu za djecu „Festival životinjskog carstva“ autora Duška Mucala. Predstava je organizirana zahvaljujući tvrtki „Guma M“ Mostar koja istu poklanja gradu Mostaru, pa je i ulaz besplatan.

Ulaznice za sve programe Narodnog pozorišta Mostar se mogu kupiti na blagajni pozorišta ili rezervirati svakim radnim danom od 09 do 14 sati na telefon 036 550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: marketing@npm.ba te putem facebook stranice Narodno pozoriste Mostar, priopćeno je iz JU Narodno pozorište Mostar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?