Robin Harris:

Bl. Alojzije Stepinac je bio nadasve pravedna osoba

Robin Harris
22.10.2016.
u 10:43

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je u petak Robina Harrisa, britanskog povjesničara, publicista i savjetnika nekadašnje britanske premijerke Margaret Thatcher, koji joj je prezentirao svoju novu biografiju o bl. Alojziju Stepincu, priopćio je ured predsjednice.

Knjiga ‘Stepinac – His Life and Times’ prva je sveobuhvatna biografija na engleskom jeziku o blaženom Alojziju Stepincu, a u petak je predstavljena na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, prenosi Hina.

Kako je priopćeno, Harris je u razgovoru s predsjednicom posebice naglasio kako je kroz istraživanja tijekom pisanja knjige pronašao materijale koji potvrđuju kako je bl. Alojzije Stepinac bio nadasve pravedna osoba koja je pomagala u spašavanju svih ljudi, bez obzira na rasu, vjeru, i naciju. Isto tako, činjenice potvrđuju kako je bio žrtva, i komunističkog i ustaškog režima.

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta Željko Tanjić uručio je tom prigodom predsjednici zbornik s međunarodnog simpozija održanog u studenome prošle godine na kojem su uz hrvatske sudjelovali i srbijanski povjesničari.

Sugovornici su se složili kako je važno upoznati javnost o zaslugama i ulozi koju je bl. Alojzije Stepinac imao tijekom i nakon Drugog svjetskog rata, ne smo zbog Katoličke Crkve već i cijelog hrvatskog društva, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?