PROJEKT

Biznismen iz Berlina želi graditi etno selo u sarajevskoj općini Centar

 sagraditi
27.02.2016.
u 10:52

Predstavnici sarajevske Općine Centar potencijalnom investitoru iz Berlina Mirsadu Fikiću, koji u Sarajevu želi izgraditi sportsko-rekreativni centar, prezentirali su nekoliko lokacija na kojima bi mogao ulagati.

Ovom prilikom izaslanstvo je obišlo lokaciju na Zlatištu gdje je na površini od gotovo šest hektara planirana izgradnja objekata sa sportsko-rekreativnim sadržajima, te lokaciju poznatu kao Kruškov dol na Nahorevskim brdima površine od oko 3,6 hektara, kao i objekat Poljoprivredne zadruge Centar u Nahorevu.

Općinski vijećnik i predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Soukbunar Eso Tucaković koji je inicirao izgradnju centra na Zlatištu, potencijalnom investitoru prezentirao je planove budućeg sportsko-rekreativnog centra gdje je planirana izgradnja teniskih igrališta, nogometnih i košarkaških terena, trim staze, šetnice i još mnogo toga.

- Mogućnosti koje pruža Zlatište su takve da se tu može izgraditi nešto po čemu će Sarajevo i Bosna i Hercegovina biti prepoznatljivi u svijetu. Ono što sam danas vidio pruža velike mogućnosti za izgradnju lijepe turističke oaze u drvetu i kamenu koja će, osim poticanja razvoja turizma u ovom gradu i državi, omogućiti proizvođačima zdrave hrane plasman njihovih proizvoda - kazao je Fikić koji je vlasnik luksuznog restorana" Sarajevo Inn Grunewald", priopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije