Zarađivao u zatvoru

Bizarna prijevara domišljatog Imoćanina

zatvor
25.07.2016.
u 09:00

Sedam mjeseci zatvora zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu za D. L. (53) iz Imotskog, bivšeg djelatnika HAC-a, kojeg optužnicom terete za prijevaru, a u kojoj je oštetio Hrvatske autoceste i HZZO za ukupno nešto manje od 45 tisuća kuna. Naime, on je sedam mjeseci, od 24. kolovoza 2010. do 19. ožujka 2011., proveo u Kaznionici Valtura u Puli, služeći kaznu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u BiH. DO navodi da je tijekom boravka u zatvoru “konzumirao sva prava koja mu kao zatvoreniku pripadaju na teret RH”, no u isto je vrijeme doveo u zabludu svoje pretpostavljene u HAC-u kojima nije ni spomenuo da se nalazi u zatvoru, već je taj višemjesečni izostanak s posla pravdao godišnjim odmorom i bolovanjem.

Tako je prvo, po optužnici, otvorio lažno bolovanje od 4. kolovoza 2010. do 30. studenog te godine, potom od 10. siječnja 2011. do 25. ožujka iste godine dok je od 1. prosinca 2010. do 7. siječnja 2011. godine koristio godišnji odmor. Imoćanin je priznao da je istodobno dok je bio u zatvoru koristio bolovanje i godišnji, no, kaže, bio stvarno bolestan, a bojao se da će mu tvrtka, ako dozna da je u zatvoru, dati otkaz. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije