Marin aničić

Bivši kapetan Zrinjskog s Astanom na Cipru u borbi za Ligu prvaka

26.08.2015.
u 06:30

prednost 
Astana je u prvom susretu slavila 1:0, ali je večeras čeka težak posao

Nogometaš Astane i bivši kapetan HŠK Zrinjski Marin Aničić danas (20.45 sati) igra svoju utakmicu karijere. Njegov klub nakon pobjede (1:0) u prvoj fazi zadnjeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka odlazi na gostovanje kod ciparskog APOEL-a.

Dobra forma u Europi

Od kako njegov klub dobro igra na međunarodnoj sceni, i Aničića je krenulo na osobnoj. Bio je jedan od najboljih igrača Astane koja je do sada iz kvalifikacija za Ligu prvaka izbacila Maribor i finski HJK. U prvom susretu Astana je s 1:0 slavila kod kuće protiv ciparskog APOEL-a. Aničić se zbog svojih dobrih igara u posljednje vrijeme našao na zadnjem popisu izbornika Mehmeda Baždarevića što mu je, kako sam kaže, jako imponiralo.

- Sigurno mi mnogo znači to što sam se našao na izbornikovu popisu. Vjerovao sam uvijek puno u sebe i svoj rad, a ovo vidim kao veliku nagradu za trud. Puno mi znači kako se u mene kao igrača vjeruje. Hvala izborniku Baždareviću na pozivu i ukazanom povjerenju. Ja se osobno nadam kako ću mu se odužiti za to povjerenje na terenu - kazao nam je Aničić.

Izdržati nalete

Upitan čemu se nada večeras (20.45 sati) protiv APOEL-a, bio je konkretan:

- Nadam se kako ćemo izdržati sve nalete APOEL-a, te da ćemo izboriti plasman u Ligu prvaka. Ciprani imaju odličnu momčad i sigurno neće biti lako proći ih. Mi ćemo nastojati igrati našu igru, pa onda što god bude - dodao je Marin Aničić koji je sa svojim klubom dva dana prije same utakmice došao na Cipar gdje je njegova momčad imala finalne pripreme.

U Astani ovu utakmicu označavaju velikom prilikom za tamošnji nogomet. U tom gradu hokej je još uvijek sport broj 1, ali s novim uspjesima, nogomet mu se opasno primaknuo. Tamošnji mediji navode kako je utakmica s Cipranima rijetka prilika za veliki uspjeh. Priželjkuju skupinu Lige prvaka u kojoj bi možda imali prigodu pratiti velikane poput Real Madrida, Bayerna, Barcelone...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije