saslušan zbog podmićivanja

Biračima dijelio poklone da glasaju za određenu stranku

teslic
01.10.2016.
u 12:01

Policija je u Tesliću izvršila kriminalističku obradu nad R.K. s područja te općine, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo podmićivanje na izborima ili glasanju.

Za prijavljenog R.K. postoji osnova sumnje da je na području općine Teslić biračima nudio poklone u namjeri da ih navede da na predstojećim izborima glasaju za određenu političku stranku, priopćeno je danas iz CJS Doboj, prenosi Fena. 

Policijskoj stanici Teslić, 27. rujna ove godine je prijavljeno da je R.K. s još dvije osobe došao pred kuću dvije starije ženske osobe kojim je predao pakete pomoći (prehrambeni i higijenski proizvodi), navodeći ih da na predstojećim izborima glasaju za osobe koje im predloži, nakon čega im je R.K. uzeo osobne iskaznice rekavši da će ih na dan izbora odvesti do glasačkog mjesta.

Istog dana Policijskoj stanici Teslić prijavljeno je da je s istom namjerom R.K. uzeo osobnu iskaznicu od punoljetne osobe s posebnim potrebama, a bez znanja njegovog staratelja. 

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Doboj, po čijoj su naredbi policijski službenici Policijske stanice Teslić 29. rujna izvršili kriminalističku obradu nad R.K. u svojstvu osumnjičenog.

S ciljem dokazivanja i dokumentiranja krivičnog djela saslušano je više osoba u svojstvu svjedoka, dok će oduzeti paketi pomoći, zajedno s drugim materijalnim dokazima poslužiti u daljem krivičnom postupku.

Pronađene osobne iskaznice vraćene su osobama od kojih su uzete, navodi se u priopćenju. 

Najavljeno je i da će protiv R.K. Okružnom javnom tužiteljstvu biti dostavljeno izvješće o počinjenom krivičnom djelu podmićivanje pri izborima ili glasovanju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?