sustav nije spreman

Bill Gates upozorio na veliku opasnost: ‘Svijetu prijeti smrtonosna epidemija’

Bill Gates
Reuters/PIXSELL
30.12.2016.
u 20:54

Milijarder, poduzetnik i filantrop Bill Gates, gostujući u jutarnjem programu četvrtog programa BBC-evog radija, kazao je drži palčeve da nas u sljedećih desetak godina ne pogodi smrtonosna epidemija gripe zbog činjenice da je svijet postao ‘poprilično ranjiv’.

Gates, čija se fundacija zalaže za poboljšanje globalne zdravstvene zaštite, kazao je kako se na primjeru ebole i zika virusa pokazalo da naši sustavi za reagiranje na hitne slučajeve još uvijek nisu dovoljno snažni i razvijeni. Dodao je kako bi, ako izbije velika epidemija gripe, velik broj ljudi mogao umrijeti.

Dame Sally Davies, glavna medicinarka za Englesku koja je uređivala današnju radijsku emisiju, otkrila je kako je Odjel medicinske zaštite nedavno objavio scenarij izbijanja ‘gripe opasne po život’, prenosi net.hr. 

Potom je dodala je britanski NHS dobro pripremljen za velike epidemije, no da je, prema najboljem scenariju, od izbijanja novog soja gripe do pronalaska učinkovitog cjepiva potrebno vrijeme od najmanje šest mjeseci.

Složili su se kako je to izuzetno dugačak period u kojem bi broj smrtnih slučajeva uzrokovanih gripom mogao znatno porasti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?