Pretkvalifikacije za SP

BiH u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Armenijom

kosarka
10.12.2016.
u 13:39

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala suparnike u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će biti odigrano 2019. godine u Kini. 

Voljom ždrijeba, BiH je smještena u grupu A u kojoj će za protivnike imati reprezentacije Švedske, Slovačke i Armenije i to će biti jedina grupa s četiri reprezentacije, piše sportsport.ba. 

Bh. reprezentacija je pred ovaj ždrijeb bila u prvom šeširu u kojem su se još nalazile Nizozemska, Estonija i Bjelorusija. Sustav pretkvalifikacija je takav da će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz sve četiri grupe plasirati u glavni dio kvalifikacija za Mundobasket, a u nastavku pogledajte sve grupe. 

Grupa A: BiH, Švedska, Slovačka, Armenija 
Grupa B: Nizozemska, Austrija, Albanija 
Grupa C: Estonija, Makedonija, Kosovo 
Grupa D: Bjelorusija, Bugarska, Portugal 

Utakmice pretkvalifikacija će se igrati od 2. do 19. kolovoza iduće godine, a kvalifikacije počinju 20. studenog. Osam reprezentacija koje izbore prolazak u kvalifikacije borit će se za 12 mjesta koliko će Europa dati na Svjetskom prvenstvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije