Federalni hidrometeorološki zavod

BiH ponovo zahvatile snježne padaline: U Sarajevu 17, u Tuzli 24 cm snijega

asdd
14.01.2017.
u 15:15

Zatopljenje koje je u petak zahvatilo cijelu Bosnu i Hercegovinu gotovo je u potpunosti otopilo snijeg, koji je prethodnih dana napadao. No, već tijekom noći BiH su zahvatile nove snježne padaline, pa je tako jutros u Sarajevo, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) izmjereno 17 centimetara snježnog prekrivača.

Isti izvor navodi da je najveća visina snježnog prekrivača jutros zabilježena na Čemernom, gdje je iznosila 53 centimetra. Slijede Bjelašnica s 49 centimetara, Goražde 35, Ivan Sedlo 28, Mrkonjić Grad 27, te Kupres i Gacko po 25. U Tuzli je izmjerena visina od 24 centimetra, a u Banja Luci devet, prenosi AA.

Vremenska prognoza FHMZ-a kaže da će danas u Bosni prije podne biti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u većini područja. Tijekom dana, slab snijeg je moguć ponegdje u središnjim i istočnim dijelovima. U Hercegovini jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postupno razvedravanje. Najviša dnevna temperatura kretat će se od minus dva do četiri, a na jugu od tri do sedam stupnjeva Celzijusa. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se pad temperatura zraka.

Iz FHMZ kažu da će se u iduća tri dana zadržati pretežno oblačno vrijeme. U nedjelju poslije podne i u večernjim satima u Hercegovini sa kišom i susnježicom, a u središnjim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne sa snijegom. Jutarnja temperatura od minus 10 do minus četiri, na jugu od minus dva do dva, a najviša dnevna od minus četiri do jedan, na jugu od dva do pet stupnjeva Celzijusa.

U ponedjeljak u Bosni sa snijegom, a u Hercegovini kiša, dok je u višim dijelovima moguća susnježica i slab snijeg. Jutarnje temperature kretat će se od minus osam do minus tri, na jugu od minus dva do tri, a najviše dnevne od minus pet do jedan, na jugu od dva do pet stupnjeva.

Povremeni slab snijeg u Bosni očekuje se i u utorak, dok je za Hercegovinu prognozirana susnježica, sa snijegom u višim dijelovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?