Moneyval

BiH pogodno tlo za organizirani kriminal i one koji izbjegavaju plaćanje poreza

01.10.2016.
u 08:00

BiH je i dalje podložna pranju novca i financiranju terorizma, što izaziva posebnu zabrinutost, navedeno je u izvješću Odbora stručnjaka za ocjenu mjera protiv pranja novca i financiranja terorizma (Moneyval) pri Vijeću Europe za 2016., piše “Glas Srpske”.

Moneyval u posljednjem izvješću navodi i da je BiH pogodno tlo za organizirani kriminal i one koji izbjegavaju plaćanje poreza.

- Ubacivanje opranoga novca u nekretnine predstavlja problem, a i brokerske kuće nisu u potpunosti imune od zloupotreba. BiH je unaprijedila mogućnosti da zamrzne i konfiscira imovinu, ali i njihova primjena mora biti unaprijeđena, navedeno je u izvješću.

BiH se na “sivoj listi” Moneyvala nalazila od 1. lipnja 2014. do kraja rujna prošle godine, kada je skinuta sa nje. Tada je utvrđeno da je postignut napredak u oblasti provođenja mjera za sprečavanje pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?