Milorad Dodik

BiH može biti državna zajednica ili zajednica država, i ništa više

Milorad Dodik
11.12.2016.
u 15:00

Dodik je naglasio da BiH nije nikakva država i da u formalnopravnom smislu može biti državna zajednica ili zajednica država

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ima relevantne podatke za svoju tvrdnju da se iz "Islamske države" u BiH vraćaju tisuće boraca. 

Dodik je rekao da bošnjačka politička i sigurnosna struktura u Federaciji BiH logistički pokriva stvaranje materijalnih i ljudskih pretpostavki za jačanje ekstremizma i terorizma. Ocijenivši da se svaki normalan čovjek na ovom prostoru boji ovih pojava, Dodik je istaknuo da nisu svi Bošnjaci i muslimani teroristi, ali da su oni koji su u posljednje vrijeme činili terorističke napade u regiji isključivo radikalizirani muslimani. 

"U tom pogledu postoje činjenice, informacije o organizacijama, financiranju, osobama koje su organizirale odlaske", naveo je Dodik između ostalog. Upitan predstavljaju li posljednje izjave predsjednica Hrvatske o BiH miješanje u unutarnje stvari BiH, Dodik je rekao kako BiH nema unutarnje stvari. 

"Mislim da BiH nema unutarnje stvari, da njene stvari kreiraju stranci i da u tom pogledu aopsolutno nema nikakvog subjektiviteta, pa ni na unutarnjem planu ni unutarnjim stvarima", istakno je predsjednik RS. 

Dodik je naglasio da BiH nije nikakva država i da u formalnopravnom smislu može biti državna zajednica ili zajednica država, ali ništa više. 

"BiH ima međunarodne funkcije i ništa više, nema suda i tužiteljstva. Kad mi netko objasni što su unutarnja pitanja BiH onda ću moći objasniti je li se gospođa Kitarović miješala u unutarnje stvari BiH ili nije", zaključio je Dodik. 

Govoreći o sastanku s predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, prije tri dana u Beogradu, Dodik je rekao da je razgovarano o obostrano važnim temama. On je istaknuo da nije imao potrebu za popravljanje nekih odnosa, jer ne trči za spekulantima koji zbog toga što se netko javno ne vidi mjesec-dva dana pravi teorije zavjere. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije