Ministar financija i trezora

Bevanda: Prije svih reformi, moramo imati sigurnost u zemlji

'bevanda'
Foto: VL FOTO
19.05.2015.
u 13:27

Ministar je istaknuo kako je BiH suočena s rastućim problemom terorizma i kako je sasvim normalno povećati izdvajanje za SIPA-u i ovaj odjel u Tužiteljstvu. - Prije socijalnih i ekonomskih reformi moramo imati sigurnost u zemlji. Bez toga nema ni ekonomije ni ulaganja, kazao je Bevanda

Politička kriza u FBiH može se prenijeti na razinu BiH, kaže u intervjuu za “Glas Srpske” ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda. - Čini mi se da se ljudi, koji su proistekli iz SDP-a, ponašaju tako da zadržavaju ono što su oni loše radili u Federalnoj vladi - istaknuo je Bevanda. Ministar je istaknuo kako je BiH suočena s rastućim problemom terorizma i kako je sasvim normalno povećati izdvajanje za SIPA-u i ovaj odjel u Tužiteljstvu. - Prije socijalnih i ekonomskih reformi moramo imati sigurnost u zemlji. Bez toga nema ni ekonomije ni ulaganja, kazao je Bevanda. Naglasio je da je na razini Federacije došlo do duboke političke krize. - Ne može se odvojiti jedna razina vlasti od druge. Sada ću reći nešto kao potpredsjednik HDZ-a, a ne samo kao ministar: Ne može se očekivati da ako nešto nije složeno po vertikali neće izazivati probleme. Složili smo to kada je u pitanju federalna razina, jer su isti sudionici u Vladi FBiH i u Vijeću ministara, ali su u FBiH mnogo veći problemi. Imamo neevidentirane obaveze koje svaki dan izlaze na vidjelo i pokazuje se totalna neodgovornost prošle vlasti. Čini mi se da se ljudi, koji su proistekli iz SDP-a, ponašaju tako da zadržavaju ono što su oni loše radili u federalnoj vladi. Začuđen sam ponašanjem SDA, koja je bila dio prethodne vlasti u FBiH u kojoj mi nismo sudjelovali. Pokušali smo da ukažemo na pogubnost ovog što oni rade, ali još nema efekata. Nadam se da će ova kriza biti prevladana, jer će se to odraziti i na druge razine, kazao je između ostalog Bevanda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije