CATHERINE ASHTON

BiH ide u pogrešnom smjeru, Lajčak dolazi razgovarati

Lajcak
VL FOTO
16.04.2011.
u 16:00

BiH treba političku elitu uključiti u konstruktivno strukturiran politički dijalog svih zainteresiranih strana, kazala je Ashton

Visoka predstavnica Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton izrazila je zabrinutost zbog situacije u BiH i ocijenila da je odluka o referendumu Skupštine Republike Srpske “korak u pogrešnom smjeru”, priopćeno je u Bruxellesu. ”Odluka donesena u Narodnoj skupštini RS-a korak je u pogrešnom pravcu. Takvi jednostrani koraci ne donose rješenja za zemlju da krene naprijed. Samo zajednički dogovorene reforme osiguravaju tako željeni i potrebni napredak”, navela je Ashton.

U priopćenju se navodi da EU vjeruje u važnost djelotvornoga i neovisnog sudstva, što je ključni element za pristupanje EU-u. “Europska unija zbog toga podržava rad Suda Bosne i Hercegovine, Tužiteljstva BiH i Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća”, istaknula je visoka predstavnica EU-a. Ashton je pozvala bh. političke lidere da ne podrivaju napredak koji je postignut i da svoje mišljenje iznesu kroz odgovarajuće institucionalne kanale. Najavila je da će Miroslav Lajčak uskoro posjetiti BiH.

Ključne riječi

Komentara 7

AN
Ana33
18:19 16.04.2011.

Sud i Tužilaštvo BiH džamahirije POSTOJE da bi mogli disciplinirati Hrvate i Srbe! Muslimani ga koriste za podjarmljivanje ovih naroda... Zato su se i ustrašili njegovog mogućeg nestanka!

KI
kitikat
19:16 16.04.2011.

polomice zube svi koji pokusavaju cjepati BiH,sacekajmo presude PraljkuPrlicuPetkovicu itd.bice puno jasnije

TU
turbo
18:58 16.04.2011.

tik...tak...tik...tak...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?