sarajevo

BiH čvrsto opredijeljena za suradnji i partnerski odnos s NATO-om

asadasd
23.03.2017.
u 13:07

Članovi Predsjedništva BiH primili su danas člana Parlamenta Republike Italije i predsjedatelja Parlamentarne skupštine NATO-a Paola Allija s kojim su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i regiji zapadnog Balkana, kao i procesu euroatlantskih integracija zemalja zapadnog Balkana.

Istaknuto je da regionalna suradnja i dobri odnosi doprinose stabilnosti regije i cijele Europe.

Bilateralni odnosi BiH i Republike Italije su, kako je ocijenjeno, dobrosusjedski i prijateljski, te su i međuparlamentarni odnosi veoma dobri i temeljeni na dugogodišnjoj tradiciji prisne suradnje BiH i Italije.

BiH je čvrsto opredijeljena za dobivanje statusa kandidata za članstvo u EU do kraja 2017. godine, suradnju i partnerski odnos s NATO-om u procesu aktiviranja Akcijskog plana za članstvo, kao i produbljivanje suradnje u oblastima obrane i sigurnosti. Doprinos dobroj suradnji s NATO-om je i sudjeluje BiH u operacijama NATO vježbi, te angažman u NATO vođenoj misiji "Odlučna podrška“ u Afganistanu, rečeno je na sastanku.

Također, istaknuto je da BiH doprinosi naporima međunarodne zajednice u borbi protiv svih vidova terorizma i ekstremizma.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili na kontinuiranoj podršci i pomoći koju institucije EU i Republika Italija pružaju BiH u procesu pridruženja EU i integracionom procesu ka NATO-u. 

Sastanku je u ime predsjedatelja Predsjedništva BiH Mladena Ivanića prisustvovao savjetnik Zoran Đerić.

Predsjedatelj Parlamentarne skupštine NATO-a u posjeti je BiH u sklopu sudjelovanja na 94. Rose-Roth seminaru Parlamentarne skupštine NАТО-a i zasjedanja posebne grupe za Mediteran i Bliski istok, a pоd nаzivоm "Zаpаdni Bаlkаn: Тrаnziciоni izаzоvi, еurоpskе tеžnjе i pоvеzаnоst s rеgijom МЕNА”, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?