ankara

Biden kaže da SAD surađuje s Turskom u pogledu dokaza protiv Gulena

Joe Biden
24.08.2016.
u 19:13

Govoreći tijekom posjeta Ankari, Biden je rekao da će SAD nastaviti surađivati s Turskom koja šalje dodatne informacije o svećeniku Fethullahu Gulenu

Američki potpredsjednik Joe Biden rekao je u srijedu da SAD surađuje s Turskom u razmatranju dokaza protiv muslimanskog svećenika čije izručenje Ankara traži u vezi neuspjelog pokušaja državnog udara, ali i da se moraju poštivati pravni standardi.

Govoreći tijekom posjeta Ankari, Biden je rekao da će SAD nastaviti surađivati s Turskom koja šalje dodatne informacije o svećeniku Fethullahu Gulenu sumnjičeći ga je odgovoran na pokušaj državnog udara 15. kolovoza.

Biden je istaknuo kako SAD-u nije u interesu da štiti bilo koga tko je nanio zlo nekom američkom savezniku te da Washington pruža odlučnu potporu Turskoj nakon državnog udara.

Turski premijer Binali Yildirim rekao je nakon sastanka s Bidenom da Turska i SAD ne smiju dopustiti da incidenti naštete njihovim odnosima, ali i naglasio kako Ankara očekuje da pravni proces za Gulenovo izručenje bude proveden bez odgađanja.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji će se s Bidenom sastati poslije, rekao je da će Turska nastaviti slati američkim dužnosnicima dokumente kako bi dokazala svoje tvrdnje i ishodila Gulenovo izručenje.

Gulen živi u samovoljnom egzilu u SAD-u od 1999.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?