Mininogomet

Bh. vrsta počela Euro s dvije velike pobjede

25.08.2016.
u 10:00

Drugi put zaredom mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je sudionik Europskog prvenstva koje se ove godine igra u mađarskom gradu Szekesfehervaru. Na ovom prestižnom natjecanju BiH za sada ima dosta uspjeha.

Sudjeluju 32 reprezentacije

Sudjeluju 32 reprezentacije podijeljene u 8 skupina, a po dvije prvoplasirane iz svake skupine plasirat će se u drugi krug. Reprezentacija BiH izbornika Josipa Kupreškića u skupini je s Ukrajinom, Škotskom i Slovačkom i već nakon dva odigrana kola reprezentacija izborila je plasman u drugi krug natjecanja. Naime, reprezentacija BiH je u prvom susretu u nedjelju s 2:1 pobijedila Ukrajinu (oba pogotka postigao je Berović), a u utakmici u utorak navečer Škotsku s 2:0 (Berović i Kupreškić).

Nakon što je mininogometna reprezentacija BiH prošle godine na Europskom prvenstvu u Vrsaru u Republici Hrvatskoj, na opće iznenađenje, osvojila brončanu medalju, 21. kolovoza otputovali su u Mađarsku sa skromnijim ambicijama i očekivanjima znajući kako za svoje protivnike više nisu nepoznanica i teško mogu biti iznenađenje Eura.

No, u prva dva susreta pokazalo se da BiH zaista ima dobru reprezentaciju koja je za Europsko prvenstvo temeljito izabrana, s odrađenim kvalitetnim pripremama koje je vodio izbornik Josip Kupreškić, nekada istaknuti nogometaš Viteza, Slobode iz Tuzle, klubova u Španjolskoj…. Nakon opsežnih priprema Kupreškić je sa svojim suradnicima odabrao 16 nogometaša koje je poveo u Mađarsku. To su: Marin Jukić, Muhamed Dehić, Robert Milanović, Mirza Ramić, Adin Škulj, Goran Lovrinović (kapetan), Renato Čilić, Marko Vujica, Ervin Blažević, Berbard Filipović, Andreas Berović, Elvin Blažević, Damir Šafradin. Uz ulogu izbornika Josip Kupreškić je prijavljen i kao igrač i u susretu sa Škotskom bio je i strijelac drugoga pogotka na utakmici.

Pripreme

Jednomjesečne pripreme za Europsko prvenstvo, uz još nekoliko okupljanja tijekom godine, održane su u vrhunskim uvjetima koje nudi Sportski centar Romari u Vitezu.

Sjedište Udruge mininogometnih klubova BiH je u Vitezu, predsjednik je Bojan Rajković, svojedobno član kadetske reprezentacije BiH i višegodišnji igrač Nogometnog kluba Vitez, a tajnik Udruge – Saveza je Dragan Kupreškić. Iduću utakmicu reprezentacija BiH igra u četvrtak (danas) protiv Slovačke. Ostaje vidjeti kako će bh. mininogometaši proći na ovom prestižnom natjecanju u Mađarskoj.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije