donacija

BH Telecom donirao 85 000 maraka bolnicama u Mostaru

bh telekom
28.03.2017.
u 14:21

Kantonalna bolnica "dr Safet Mujić" dobila je 41 000 maraka, a Sveučilišna klinička bolnica Mostar 46 000 maraka

Predstavnici BH Telecoma u utorak su uručili novčane donacije ravnateljima Kantonalne bolnice "dr Safet Mujić" i Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Kantonalna bolnica "dr Safet Mujić" dobila je 41 000 maraka, a Sveučilišna klinička bolnica Mostar 46 000 maraka za financiranje programa, projekata i nabavku medicinskih uređaja i opreme.

Voditelj Direkcije BH Telecoma Mostar Adil Šuta kazao je kako je to javno poduzeće u protekloj i tijekom ove godine planiralo i realizirao veliki broj aktivnosti u okviru suradnje s udrugama iz oblasti sporta, kulture, obrazovanja i zdravstava.

On je dodao kako je za mostarske javne kuhinje izdvojeno je 3000 maraka za nabavku namirnica i kuhinjske opreme.

- BH Telecom je u posljednjih deset godina donirao više od 12 milijun maraka različitim neprofitnim organizacijama u svrhu realizacije brojnih projekata iz oblasti kulture, sporta, obrazovanja, socijalne pomoći - izjavila je na svečanosti uručenja donacija mostarskim zdravstvenim ustanovama izvršna direktorica za ekonomsko financijske poslove BH Telecoma Orhideja Junuzović.

Direktor Kantonalne bolnice "dr Safet Mujić" Zlatko Guzin zahvalio je BH Telecomu na donaciji, istaknuvši kako je i ranije ta bolnica imala veliku podršku tog poduzeća.

- Novac od donacija iskoristit ćemo za nabavku dviju ultrazvučnih sondi, jedne kardiološke i jedne za ultrazvučni aparat koji se koristi u intenzivnoj njezi, te za manji aparat za oftalmološki kabinet - kazao je Guzin.

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić također je zahvalio na donaciji BH Telecomu, koji je prepoznao zdravstvene institucije kao institucije kojima je pomoć najpotrebnija.

- Bolnice su institucije koje najviše rade a najlošije prolaze, nemamo dovoljno partnera koji bi znali prepoznati i platiti naš rad. Ovom prilikom šaljem poruku onima koji nam mogu pružiti pomoć da slijede primjer BH Telecoma - kazao je Kvesić.

Dodao je kako će donacija biti iskorištena za kompletiranje i nabavku medicinske opreme.

KB "dr Safet Mujić" i SKB Mostar dvije su od 32 institucije koje su ispunile uvjete iz javnog poziva za dodjelu donacija koji je krajem prošle godine raspisala kompanija BH Telecom.

U okviru tog poziva BH Telecom je izdvojio ukupno milijun maraka za financiranje programa, projekata i nabavku medicinskih uređaja i opreme, te nabavku namirnica i kuhinjske opreme za pučke kuhinje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije