olimpijske igre

Bh. olimpijci doputovali u Rio, očekuje se dolazak Mirze Bašića

Olimpijska reprezentacija BiH
FENA
01.08.2016.
u 16:03

Olimpijska reprezentacija BiH doputovala je u Rio de Janeiro, gdje će najbolji sportaši BiH u narednom razdoblju nastupiti na najvećoj sportskoj smotri – olimpijskim igrama.

Kako je kazao vođa olimpijskog iozaslanstva BiH Said Fazlagić, u Rio su doputovali svi osim tenisača Mirze Bašića, koji će se ekipi pridružiti za par sati, a neki od bh. sportiaša već su obavili prve treninge.

- Svi osim Bašića su stigli u Rio i moram reći da su se naši brazilski domaćini jako potrudili da sve bude na visokoj razini. Imali smo problema sa zrakoplovnim prijevozom zbog štrajka Air Francea, ali i to smo uspjeli riješiti i sada je sve kako treba biti. Već jutros su prve treninge obavili tenisač Damir Džumhur, streljačica Tatjana Đekanovic i plivač Mihajlo Čeprkalo – rekao je Fazlagić za Fenu.

Naglasio je da su Brazilci imali političkih problema tijekom pripreme olimpijade, zbog čega je primjetno da im je nedostajalo vremena da ''ušminkaju'' olimpijsku infrastrukturu, ali da očekuje da će u svakom slučaju sve vezano za olimpijadu biti na visokoj razini-. 

- Ne možemo biti nefer i loše ocijeniti organizaciju igrara, jer je vidljiv uloženi trud naših domaćina. Mislim da će u svakom slučaju ovo biti, možda ne najbolje organizirana, ali sigurno odlična olimpijada – rekao je generalni tajnik Olimpijskog komiteta BiH.

Bh. tenisači Mirza Bašić i Damir Džumhur prvi će saznati imena protivnika nakon žrijeba koji će biti održan 6. kolovoza, a prve nastupe na olimpijadi imat će plivačica Amina Kajtaz u disciplini 100m leptir i streljačica Tatjana Đekanović.

Bosnu i Hercegovinu na olimpijadi u Rio de Janeiru predstavljat će atletičari Amel Tuka, Lucija Kimani, Kemal Mešić, Hamza Alić, Mesud Pezer, tenisači Damir Džumhur i Mirza Bašić, plivači Mihajlo Čeprkalo i Amina Kajtaz, džudistkinja Larisa Cerić i streljačica Tatjana Đekanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije