prijateljska utakmica

Bh. košarkaši razbili Sloveniju i poručili da su spremni za EP

kosarka
10.12.2016.
u 21:57

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH nadigrala je Sloveniju rezultatom 74:62 u drugoj prijateljskoj utakmici u Svetom Martinu. Nakon tijesnog jučerašnjeg poraza od Hrvatske, danas su izabranici Josipa Pandže razbili reprezentaciju Slovenije, te su nagovijestili kako su spremni za Europsko prvenstvo u Turskoj, piše sportsport.ba. 

Sjajno smo otvorili utakmicu, pa poveli 8:2, a na kraju prvog dijela igre vodili smo 22:15 i manje-više lako smo dolazili do poena u napadu, a sjajnom obranom držali smo Slovence na distanci. Raspoloženi Musa je u drugoj četvrtini povukao ekipu, pa smo stigli do dvocifrene prednosti. Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 38:28. I nastavak donosi fantastičnu igru bh. momaka, koji su bili nezaustavljivi u napadu, dok s druge strane Slovenci nisu pronalazili rješenje za obranu i uglavnom su bili primorni vanjskim šutevima pokušavati se vratiti, no nije išlo. 

Stvari na parketu se nisu mijenjale ni u trećem dijelu, pa je nakon 30 minuta igre sastav Josipna Pandže vodio 14 razlike. Na semaforu je bilo 59:45 i moglo se nešto mirnije odraditi posljednjih 10 minuta. U prvih nekoliko minuta zadnje četvrtine dosta grešaka, bez poena, no ono što je najvažnije - upisali su pobjedu i očito je da su bh. juniori spremni za put u Tursku. 

Najefikasniji bh. igrač bio je Musa sa 28 poena, Gegić i Antunović su dodali po 10, a koliko je ubacio i Čampara. U strijelce su se upisivali i Sikiraš (9), Marić (5), Talić (2), Bojović (1).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije